Dat blije gevoel dat je vroeger had wanneer je als kind in een snoepwinkel rondliep, dat kunnen we ons allemaal nog wel herinneren! Laat jouw standbezoekers dat goede gevoel opnieuw beleven….. met Mixed Reality kan het!

Standbezoekers zo blij als een kind in een snoepwinkel! Mixed Reality maakt het mogelijk!

Mixed Reality: dé techniek van de toekomst

Mixed Reality (MR) wordt steeds vaker toegepast in standconcepten op beurzen. Dat is niet zo gek, want een steeds groter wordende groep experts is het erover eens dat MR dé techniek van de toekomst is. Niet voor niets geeft Amsterdam RAI aan dat ze MR als één van de belangrijkste ontwikkelingen zien op het gebied van Beurzen & Events.

Mixed Reality (MR) wordt steeds vaker toegepast in standconcepten op beurzen.

VR, AR, MR, wat is het nou precies?

Hoewel de termen VR, AR en MR vaak door elkaar gebruikt worden zijn er duidelijke verschillen te onderscheiden:

  • Met Augmented Reality (AR) wordt er een virtuele laag toegevoegd aan wat je ziet van de fysieke wereld. Deze laag kan bestaan uit muziek, video’s of bijvoorbeeld foto’s en graphics. Een bekend voorbeeld hiervan is Pokémon Go.
  • Met Virtual Reality (VR) stap je in een geheel virtuele wereld. Je zet een bril op en je zit in een geheel andere wereld. Hierbij is dus geen directe relatie tussen de echte wereld en de virtuele. Een bekend voorbeeld hiervan is een virtuele achtbaan.
  • Mixed Reality (MR) is de meest onbekende in het rijtje. Met MR wordt er een scan van de omgeving gemaakt waarna er een virtuele laag wordt toegevoegd. Deze heeft interactie met de omgeving maar bijvoorbeeld ook met zichzelf. Mixed reality is dus een combinatie van de beste aspecten uit zowel AR als VR

Mixed Reality headset

Voor MR heb je een speciale headset nodig. Een MR headset herkent diepte door gebruik te maken van camera’s en infrarood sensoren. Met een MR headset wordt je omgeving continue gescand. De MR headset maakt de omgeving volledig digitaal.

 

Standbezoekers zo blij als een kind in een snoepwinkel!

De mogelijkheden van MR zijn ongekend! Zo wordt het mogelijk om je beursstand om te toveren in één grote interactieve snoepwinkel voor je bezoekers. Stel je voor dat je met een MR-bril op door de winkel loopt. De schappen met producten die op je boodschappenlijstje staan lichten automatisch op, zodat je niet hoeft te zoeken. Virtuele pijlen wijzen je de perfecte route. En aanbiedingen die voor jou interessant zijn, krijgen een opvallende kleur. En als je vragen hebt over een product, hoef je alleen maar naar het schap te kijken. En dat kan natuurlijk ook allemaal in een beursstand!

Dat maakt een gemiddelde standbezoeker toch zo blij als een kind in een snoepwinkel? En als je standbezoekers blij worden van jouw stand, maakt dat jou als exposant natuurlijk ook blij!

Wil jij ook enthousiaste bezoekers op je stand? Neem dan contact met ons op!

Wil je meer inspiratie? Bekijk hier aansprekende voorbeelden!

Lees hier alles over de stand die de award won voor “Beste Beursstand”

Recommended Posts