Een creatieve openingszin en meer tips die jou gaan helpen om niet vergeten te worden na de beurs.

Hoe zorg je ervoor dat beursbezoekers jou onthouden? Creëer herinneringen! En dan het liefst herinneringen die tot ver na de beurs bij jouw bezoekers blijven hangen.

Als je weet hoe mensen herinneringen maken, kun je als exposant blijvende herinneringen creëren. En dat is goed voor jouw merk!

Wil je blijvende herinneringen creëren? Houd dan rekening met de volgende 4 punten:

 

1 – Bezoekers onthouden gevoelens

Standbezoekers zullen zich niet altijd goed herinneren hoe je hebt gecommuniceerd of wat je precies zei. Maar ze zullen altijd onthouden hoe je ze hebt laten voelen. Met welk gevoel wil je dat een beursbezoeker bij jouw de stand op loopt? Geïnspireerd? Uitgelaten? Begrepen? Blij?

Wanneer je een gesprek start, begin dan niet meteen met de geijkte productpitch of met een voor de hand liggende vraag als: “Kan ik u helpen?” Je kunt ook een gesprek beginnen met openers als “Is een avocado een vrucht? En zo ja, is dit de lekkerste vrucht?” Dan krijg je direct een ander gevoel!

 

2 – Bezoekers onthouden verrassingen

Het is wetenschappelijk bewezen: een onverwachte gebeurtenis creëert herinneringen in je hersenen.

Probeer iets te bedenken dat je aan de stand kan toevoegen dat helemaal out-of-the-box is. Spreek bijvoorbeeld alle vijf de zintuigen aan door bezoekers bloot te stellen aan een specifieke geur, door ze een structuur te geven die ze kunnen vasthouden of een unieke VR ervaring aan te bieden. Zorg ervoor dat  jouw standbezoeker verrast wordt, zoals eten bereid door een lokale chef-kok of een 4D experience met beweging, wind en water.

 

3 – Bezoekers onthouden eenvoudige communicatie

Als bezoekers iets lezen, werken ze op hun korte termijn geheugen. Vermijd ingewikkelde taal. Zorg ervoor dat je boodschap eenvoudig, duidelijk en gemakkelijk te onthouden is. De routing in de stand moet zo bedacht zijn dat elke bezoeker naar de juiste plek loopt. Zo kwalificeert de stand de standbezoekers. Dit zorgt ervoor dat jouw standteam meer tijd heeft om met bezoekers te spreken die daadwerkelijk geïnteresseerd zijn in jouw aanbod.

 

4 – Bezoekers onthouden herhaling

Herhaling is cruciaal in communicatie voorafgaand aan het evenement. Zorg ervoor dat je jouw doelgroep target met dezelfde boodschap in uitnodigingen, sociale media en advertenties. Op deze manier onthouden bezoekers je al voordat ze je hebben ontmoet!

Wil jij ook een stand laten bouwen die zorgt voor een blijvende herinnering? Neem dan contact met ons op.

En? Is een avocado een vrucht? Dit is het juiste antwoord:

Botanisch gezien is de avocado een vrucht, dus wordt hij in Nederland als fruit gezien. Fruit is echter meestal zoet en bevat vaak sap, waardoor het zo uit de hand kan worden gegeten, tussendoor of na de maaltijd.

 

Inspiratie voor jouw volgende beurs? Bekijk hier een aantal gerealiseerde projecten van expospaces!

Recommended Posts