Theater de Kampanje

Speciaal voor Theater de Kampanje zijn er in samenwerking met Akoesta zes grote kroonluchters ontworpen door expospaces die rondom de bestaande lampen in de foyer zijn bevestigd.

Bij elke evaluatie van de bezoekers van Theater de Kampanje kwam naar voren dat iedereen heel enthousiast is over het bijzonder mooie theater en de goede theaterzaal in de voormalige marine scheepswerf in Den Helder, maar dat de slechte akoestiek in de foyer ervoor zorgde dat bijna iedereen zich vlug uit de voeten maakte na afloop van een voorstelling. De akoestiek moest verbeterd worden. Bovendien moest het unieke karakter van het gebouw en de fraaie architectonische inrichting behouden blijven en versterkt worden. En daar kwam expospaces om de hoek kijken.

Speciaal voor deze situatie is en speciale akoestische kroonluchter ontworpen. De akoestische kroonluchter heeft een forse afmeting van 4,5 x 3 meter en weegt ongeveer 500 kilogram. In totaal zijn 6 van deze kroonluchters geplaatst. Om fluttereffect te voorkomen tussen de 2 parallelle wanden is aan de 25 meter lange glaswand een groot akoestisch wandpaneel opgehangen van ruim 15 meter lengte met daarop afbeeldingen van hoe het er vroeger uitzag op de Oude Rijkswerf Willemsoord.

Het resultaat van deze aanpassing is het reduceren van de nagalm, het verbeteren van de sfeer. Zelfs een gezelschap van ruim 650 personen kan nu op een prettige manier gebruik maken van de foyer!

Project: Theater De Kampanje

Locatie: Foyer

Lees meer over interieurs

Related Works