expospaces leerstijl verandert

De pandemie verandert de leerstijl van bezoekers: pas je standcommunicatie aan!

We leven in een tijd waar het tempo van verandering enorm toeneemt. We worden allemaal gevraagd om sneller dan ooit meer informatie op te nemen. En door de pandemie zijn we anders gaan werken. Werken op afstand heeft bijvoorbeeld de wekelijkse vergadertijd aanzienlijk verhoogd; het aantal vergaderingen voor de gemiddelde medewerker stijgt, de lengte per vergadering wordt korter. Dit leidt tot een kortere aandachtspanne, veranderende leerstijl en steeds vollere en gecompliceerdere agenda’s.

Maak je communicatieboodschap toegankelijk!
De manier waarop we informatie tot ons nemen verandert en ook onze stijl van leren. Natuurlijk geldt dit ook voor beursbezoekers. Wat is in deze tijd de beste manier om je communicatieboodschap toegankelijker en eenvoudiger te maken op een beurs?

Nu de beurzen weer aantrekken, hebben we een aantal tips op een rijtje gezet ter voorbereiding op jouw volgende beurs en waarmee je de kans vergroot om de jouw gewenste boodschap goed over te brengen.

Video’s
Het duurt vaak maar 30 seconden voordat een boodschap in het hoofd van een bezoeker blijft zitten. Als je het juiste verhaal vindt om te vertellen of een analogie gebruikt moet dat zeker lukken. Korte video’s van niet meer dan één tot drie minuten kunnen je helpen om de impact van je boodschap sneller en gebruiksvriendelijker te maken.

Interactieve games en activiteiten
Luisteren naar iemand van de standbemanning die over een onderwerp vertelt, kan heel informatief en interessant zijn! Maar de meeste mensen leren het beste door te doen: een ervaring is vaak de meest effectieve leerschool. Minder praten, meer actie! Daag je bezoekers uit met een toepasselijk spel of quiz. Zorg voor een demo van je product of interactieve (LED) schermen met specifieke content per bijvoorbeeld doelgroep, oplossing of product. Dit maakt je standbezoeker actiever en betrokken.

Tweerichtingsdialoog bevorderen
Zoek naar meer mogelijkheden om de standbemanning met bezoekers te laten spreken, niet tegen hen. Een gesprek is tweerichtingsverkeer, zorg voor een haakje dat het gemakkelijker maakt om een dialoog op te starten. Mogelijke opties zijn onder meer interactieve presentaties op een iPad of LED-schermen in de stand.

expospaces hybride events volle stand

Laat visuals het verhaal vertellen
Hoe goed je verhaal ook is, afbeeldingen, animaties, video’s, illustraties en andere visuele uitingen brengen je boodschap sneller over dan woorden. Bovendien zijn beelden vaak veel gemakkelijker en sneller te begrijpen, vaak al in één oogopslag. Maak waar mogelijk gebruik van grafieken, afbeeldingen, infographics en illustraties om je boodschap toegankelijker te maken!

Swipen, zappen en scrollen
In deze tijd van swipen, zappen en scrollen is het essentieel dat je verhaal op een toegankelijke manier gepresenteerd wordt aan beursbezoekers. Voor je het weet lopen ze weer door en is je kans op een mooi contact weer voorbij! De pandemie en het werken op afstand heeft dit alleen maar versterkt. Met het toepassen van de tips zal je beter in staat zijn je communicatieboodschap over te brengen en daarmee je beursdeelname succesvoller maken.

Totaalaanpak Expospaces
Expospaces denkt graag mee en adviseert graag over jouw volgende beurs of event. Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op.

Recommended Posts