expospaces technologie header

Toenemende behoefte van beursbezoekers aan technologische oplossingen in beursstands

Beurzen en events draaien weer op volle toeren. Hoewel veel mensen enthousiast zijn om contacten en relaties weer live te ontmoeten, is het belangrijk om rekening te houden met het feit dat er de afgelopen jaren duidelijke verschuivingen hebben plaatsgevonden in de manier waarop je doelgroep omgaat met marketinginspanningen, advertenties en het algemene verkoopproces met betrekking tot beurzen.

 

Hoe zijn de verwachtingen van bezoekers over events verschoven?

 

Aandachtsspanne wordt steeds kleiner

Onze aandachtsspanne is veel kleiner geworden in de afgelopen jaren. Uit onderzoek blijk dat de menselijke aandachtsspanne is verkleind tot slechts acht seconden in een tijdsbestek van 15 jaar. Dit geeft exposanten de uitdagende taak om de aandacht van bezoekers te trekken én ze tegelijkertijd te betrekken bij iets dat interactief en educatief is. Het combineren van interactiviteit, betrokkenheid en leren in één omgeving is het absolute minimum om te voldoen aan de verwachtingen van bezoekers bij beurzen voor optimaal succes.

 

Technologie: snelheid en gemak

Bovendien hebben beursbezoekers hogere verwachtingen met betrekking tot snelheid, gemakkelijke toegang en het gebruik van technologie om nieuwe dingen te leren of antwoorden op hun vragen te krijgen. Te vaak richtten exposanten hun beursstands nog steeds in met statische afbeeldingen, gedrukte brochures en onaantrekkelijke tekstpanelen. Beursbezoekers komen met een vriendelijke glimlach voorbij in het gangpad, maar dat is het dan ook. Mensen moeten worden aangetrokken en het gebruik van technologie en sterk design is een uitstekende manier om de aandacht te trekken van bezoekers die nieuwe verwachtingen hebben.

 

Digitale verkoopinteracties

Uit een studie van Gartner blijkt dat 80% van de B2B-verkoopinteracties tegen 2025 waarschijnlijk via digitale kanalen zal plaatsvinden. Omdat veel processen zijn getransformeerd naar op afstand, geautomatiseerd of anderszins digitaal, willen kopers datzelfde gemak ook bij real life events. Veel kopers verwachten informatie die gemakkelijk toegankelijk is en betrouwbaar advies om hen te helpen de juiste zakelijke beslissingen te nemen. Dit is waar marketinginspanningen de meeste impact hebben. Bezoekers willen zich gewaardeerd voelen, met een gepersonaliseerd verkoopproces dat is afgestemd op hun specifieke behoeften. Merken kunnen hieraan voldoen door hun beursstands en presentaties op beurzen voor te bereiden met deze nieuwe bezoekersverwachtingen in gedachten.

 

Welke technologieën voldoen aan de verwachtingen van bezoekers?

 

Beursstands met eenvoudige visuals, brochures en tekstpanelen zijn niet langer voldoende. Exposanten kunnen eenvoudig meer creativiteit en technologie toevoegen aan hun marketinginspanningen voor optimale interacties met bezoekers.

Hier zijn drie nieuwere technologieën die bedrijven kunnen gebruiken om zowel persoonlijke als hybride evenementbezoekers met hogere verwachtingen tevreden te stellen:

1 – Interactieve touchscreens

Interactieve touchscreens zijn nog steeds een goede optie als het gaat om het boeien van bezoekers. Exposanten kunnen ze inzetten om interacties te stimuleren en de verkoop te verhogen. Beursbezoekers willen productrondleidingen en oplossingsselecties via interactieve ervaringen waar ze problemen kunnen identificeren die ze willen aanpakken en samengestelde aanbevelingen krijgen over wat uw bedrijf te bieden heeft.

2 – Educatieve spellen en activiteiten

Educatieve games en activiteiten zijn effectieve manieren om bezoekers te vermaken, prijswinnaars te delen en producteducatie te verbeteren. Het bouwen van meeslepende omgevingen waar mensen uw product kunnen “instappen” of ermee kunnen communiceren, moedigt retentie aan en beïnvloedt uiteindelijk aankoopbeslissingen. Door een leuke ervaring toe te voegen, kunnen mensen worden aangetrokken en kunnen ze tegelijkertijd de waarde van het product begrijpen.

3 – LED-walls

In plaats van de reguliere brochures, visuals en teksten kunnen exposanten LED-wanden gebruiken in hun beursstand. Beursbezoekers zijn gewend om informatie te verzamelen, recensies te lezen en video’s te bekijken. Brochures voelen verouderd aan, terwijl LED-vloeren en -wanden bezoekers helpen om nauwer met het product om te gaan en meer te weten te komen over het merk. Ze stellen je ook in staat om je te onderscheiden van alle andere stands door bezoekers onder te dompelen in een onvergetelijke ervaring.

 

Merken moeten hun aandacht verleggen naar wat ze kunnen doen om hun beurservaringen interactiever te maken. Zo kunnen ze meer potentiële klanten naar hun stands lokken, positieve ervaringen opdoen die mensen associëren met het merk en mensen helpen een weloverwogen oordeel te vellen door het verkoopproces op hen af te stemmen.

Wil je ook aan de slag met een beursstand die inspeelt op de beweegredenen van jouw doelgroep? Neem contact op met onze specialisten!

Recommended Posts