expospaces Gegarandeerd een betere beursdeelname met deze 8 tips

Gegarandeerd een betere beursdeelname met deze 8 tips

Geen enkele exposant neemt deel te aan een beurs zonder een rendement op hun investering te verwachten. Maar veel exposanten halen er niet alles uit. Wil je met je beursdeelname je bedrijf onder de aandacht brengen? Lanceer je een nieuw product? Wil je leads genereren? Wil je bestaande klanten ontmoeten? Antwoorden op dit soort strategische vragen helpen je om te definiëren wat je met een beurs wil bereiken. En het helpt om ambitieuze doelen te stellen om alle betrokkenen te helpen hun inspanningen op de goede manier in te zetten.

Verbeter je volgende beursdeelname met de volgende 8 tips:

expospaces Gegarandeerd een betere beursdeelname met deze 8 tips

1 – De vijfseconde regel op beurzen
Binnen vijf seconden beslissen de meeste mensen die langs je beursstand lopen of je boodschap voor hen interessant genoeg is. Zorg ervoor dat je je prospects triggert om bij jouw stand te stoppen en een tijdje te blijven. Je beursdeelname moet in één oogopslag een krachtige boodschap overbrengen. Veel bedrijven investeren in pre-show marketing om gerichte bezoekers naar hun stand te krijgen. Als je alleen op toevallige voorbijgangers vertrouwt, loop je zeker grote kansen mis.

 

2 – De juiste oppervlakte voor een beursstand
Hoe groot moet je standruimte zijn en waarom? Hoe groter de ruimte, hoe meer ruimte je hebt om je producten en diensten te presenteren en je bedrijf goed neer te zetten. Maar groter is niet altijd beter, als je rekening houdt met je budget en je potentiële opbrengsten. De eerste stap is om te bepalen hoe je de ruimte gaat gebruiken. En dat hangt weer af van de communicatieboodschap en hoe je wil overkomen. Als je wil laten zien dat je hét toonaangevende bedrijf in de markt bent, kan je beursstand maar beter groot en gedurfd zijn. Maar met een kleiner budget kan je ook exposeren, bijvoorbeeld met een draagbare pop-up displaywand.

 

3 – Het beurshandboek bevat nuttige informatie
Lees voordat je beslist het beurshandboek. Elke beurs heeft zo zijn eigen regels. Sommige beurzen verbieden bijvoorbeeld weggeefacties, terwijl andere ze juist stimuleren. Het handboek heeft ook vaak een lijst met alle exposanten (die kunnen ook prospects zijn), een beursplattegrond (handig voor het bepalen van de beste standlocatie) en informatie over de bezoekers die ze verwachten (vergelijk het bezoekersprofiel met het profiel van jouw doelgroep). Veel van deze info is vaak ook te vinden op de website van de beurs.

 

4 – Meetbare doelen
Wat wil je meten? Het is aan te raden om heldere plannen te maken voor effectieve beursmarketing. Het plan moet de gewenste resultaten vastleggen en hoe die resultaten worden gemeten. Het doel kan zo simpel zijn als “één verkoop” of het verzamelen van 50 “A”-leads. Wat je ook besluit, bepaal vooraf hoe je het succes van je beursdeelname gaat meten. Denk aan ratio’s zoals de kosten per lead of de kosten per geschreven order.

 

5 – De kracht van een elevator-pitch van 30 seconden
Je standbemanning zal effectiever omgaan met prospects als iedereen dezelfde 30 seconden durende elevator-pitch kan houden. De pitch moet de belangrijkste boodschap bevatten die je wil overbrengen. Zoals bijvoorbeeld de belangrijkste voordelen voor je klanten. Diezelfde punten komen natuurlijk terug in de standvisuals en andere content. Zorg ervoor dat de communicatieboodschap op de beurs in lijn is met de strategie. Houd de focus hetzelfde en zorg ervoor dat je berichten snel en gemakkelijk te begrijpen zijn voor een prospect.

 

6 – De voordelen van het kwalificeren van potentiële klanten
Wat is een “A”-lead en hoe kan ik standbezoekers snel beoordelen? Als potentiële klanten naar je stand komen, is het handig als de standbemanning een aantal kwalificatie vragen stelt. Zorg ervoor dat je contactgegevens verzamelt voor follow-up, bij voorkeur via een geautomatiseerd systeem voor het registreren van leads. En documenteer vervolgens informatie over het gesprek voor toekomstig gebruik. De 80/20 regel kan van toepassing zijn. Als je veel standverkeer krijgt, probeer dan niet alle informatie van iedereen te verzamelen. Concentreer je op diegenen die echte interesse tonen en die voldoen aan je criteria van een sterke potentiële klant.

 

7 – Follow up
Een veelgemaakte fout is te denken dat het uitdelen van marketingmateriaal voldoende is. Feit is dat de meeste brochures die op beurzen wordt uitgedeeld nooit wordt gelezen. Het kan verstandiger zijn om een flyer van één pagina te verstrekken of (beter) aan te bieden deze per e-mail te verzenden. Nog beter, vraag of je het na de beurs persoonlijk kunt overhandigen tijdens een afspraak. Hoe dan ook, beperk de hoeveelheid print die je uitdeelt op shows. Bepaal vooraf hoe je alle leads gaat opvolgen. Ga je brochures versturen, iedereen bellen of een combinatie van beide? Voor uw beste leads is het van cruciaal belang om contact op te nemen met elke gekwalificeerde prospect en binnen een week na de beurs een vervolggesprek of meeting te regelen, als ze de beurs nog vers in het geheugen hebben.

 

8 – Vraag na de beurs om feedback
Was de beurs de tijd en het geld waard? Voordat je doorgaat naar de volgende beurs, neem je de tijd om erachter te komen wat bij de beurs werkte en wat niet. Vraag feedback aan iedereen die aan de beurs heeft meegedaan en vraag naar aanbevelingen over hoe de resultaten van toekomstige beurzen kunnen worden verbeterd. Zodra je de evaluaties van de standbemanning hebt verzameld, kan je deze toevoegen aan de beursrapportage.

expospaces Gegarandeerd een betere beursdeelname met deze 8 tips

Je volgende beurs nóg effectiever!
Door je marketinginspanningen voor beurzen te meten, zal iedereen zien hoe ze hebben bijgedragen aan het succes van je bedrijf en hoe ze de volgende keer nog effectiever kunnen zijn.

Wil je ook aan de slag met een stand met veel rendement? Laat het ons gerust weten!

Recommended Posts