expospaces duurzaam exposeren

Duurzame stands: herbruikbare constructies en recyclebare materialen

Steeds vaker bouwen we stands die zijn gebaseerd op een duurzame uitstraling met gebruik van veel natuurlijke materialen. Om de duurzame uitstraling daadwerkelijk ook duurzaam te laten zijn, denken we bij alle onderdelen van de stand goed na over de footprint, hergebruik en recycling. Materiaalkeuze is in dit kader van essentieel belang.

In de beursstands die we ontwerpen integreren we steeds meer duurzame, sustainable oplossingen. We hebben op een rijtje gezet waar je per stand-onderdeel zoal aan denken om te werken aan een meer duurzame stand:

expospaces duurzaam exposeren

Vloer:
Als basis van een stand maken we gebruik van speciale stelvloeren. Deze zijn al jaren in gebruik en worden keer op keer ingezet op vele beurzen per jaar. Uitstekend herbruikbaar dus! Als toplaag kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om een keramiek-tegel toe te passen die een metaal-look en glans heeft. Het voordeel is dat dit geen eenmalige oplossing is! En het is een goed alternatief voor het veel gebruikte geprint vinyl. Geprint vinyl wordt op een spaanplaten vloer geplakt en een eenmalige, niet duurzame oplossing. Een tegelvloer is een duurzamer alternatief én het ziet er nog beter uit ook!

 

Wanden:
Als constructie voor de achterwand maken we gebruik van beMatrix frames. Dit is een uiterst duurzaam, aluminium bouwsysteem. Wij bouwen hier al tientallen jaren ecologisch-vriendelijke beursstands mee. De afwerking van de frames is gemaakt van dun materiaal. Hierdoor is de hoeveelheid gebruikt materiaal geminimaliseerd. Deze materialen zijn grotendeels te hergebruiken voor volgende events. Ook maken we gebruik van zoveel mogelijk natuurlijk materiaal voor de afwerking van de diverse onderdelen.

 

Plafond:
Het front van een stand kan worden gemaakt van onderdelen die we na gebruik kunnen hergebruiken. De (verlichte) elementen zijn goed/slim te(de)monteren. Voor in het plafond maken we gebruik van lamellen. Deze hebben we in samenwerking met Kartent ontwikkeld en geven het gevoel van een echte houten balk. Dat is het echter niet en daarom is het is na gebruik uitermate goed te recyclen.

 

Meubilair:
We maken zoveel mogelijk gebruik van duurzaam inzetbaar meubilair dat we kunnen omkleuren voor elke gelegenheid. Na gebruik wordt de grafische schil weer verwijderd en is het meubilair weer klaar voor toekomstig gebruik.

expospaces duurzaam exposeren

Uitstraling matched met uitvoering
Door te kiezen voor duurzame materialen verlaten we soms het gebaande pad en nemen we het risico dat het eindresultaat wellicht iets anders is dan men tijdens beurzen gewend is. En daarnaast kan het ook enkele onvolkomenheden of ongemakken geven. Maar door te kiezen voor deze sustainable oplossingen realiseren we wel de uitvoering voor beursdeelnames die in lijn zijn met het uitgangspunt “duurzaam”. Zo matched de gewenste uitstraling met een zo duurzaam mogelijke uitvoering.

Wil je ook aan de slage met een duurzame stand voor jouw volgende beurs? Laat het ons gerust weten!

Recommended Posts