expospaces beste standplek

Jammer: een geweldige stand op een waardeloze plek

4 tips bij het kiezen van de beste standruimte

 

Er zijn veel factoren die bijdragen aan het succes van een beursdeelname. Het is belangrijk om een ​​stand te hebben die de aandacht trekt van je doelgroep, je merk tot leven brengt en zorgt voor een goede flow. Ook de standbemanning speelt een essentiële rol. En zo kunnen we nog wel even doorgaan met factoren die belangrijk zijn: pre-show marketing, beurskeuze, leadsregistratie-app, give-aways, activaties, promoties en ga zo maar door! Maar wat heb je er aan als je al deze punten goed voor elkaar hebt als je op een waardeloze plek staat?

Het kiezen van de juiste plek in de beurshal is essentieel. We hebben 4 tips om je te helpen bij het kiezen van de beste standruimte voor jouw volgende beurs.

Tip 1: Richt je op een locatie met veel traffic
Eén van de meest gewilde plekken in een beurshal is bij de ingang én langs de grote (hoofd)gangpaden. Dit is waar de meeste traffic is en waar je de grootste kans hebt om de aandacht te trekken van de meeste bezoekers. Als je in de buurt van de ingang van een beurs kunt staan en als dat binnen je budget valt, is het een goede optie die zeker resultaten zal opleveren. Deze beperkte plaatsen zullen echter een aanzienlijk hoger prijskaartje hebben – of hebben vaak een grotere oppervlakte dan je vooraf van plan was om te huren. Als je werkt voor een kleiner bedrijf of bijvoorbeeld voor het eerst op de betreffende beurs staat (wat betekent dat je geen anciënniteit hebt bij selectie van standruimtes), is een standplek op dit soort plekken hoogstwaarschijnlijk uitgesloten. Stands bij de ingang zijn top, maar ze hebben ook nadelen: terwijl sommige bezoekers fris binnenkomen en direct klaar zijn voor een gesprek, zullen anderen liever eerst de kat uit de boom kijken en graag eerste nog even rondkijken. Andere locaties kunnen daarom ook heel effectief zijn.

Er zijn meer gebieden met veel traffic. Dat kunnen drukbezochte locaties zijn zoals bijvoorbeeld in de buurt van de toiletten, loungeruimtes of ruimtes zijn waar eten en drinken wordt geserveerd. Ook kruispunten waar grote gangpaden elkaar kruisen kunnen interessant zijn. In de meeste gevallen hebben deze standruimtes een veel lager prijskaartje dan die bij de hoofdingang.

 

Tip 2: Sta in de buurt van grote merken
Bekijk de plattegrond en kijk waar de grote merken uit jouw branche met hun stand staan. Als je weet waar zij staan probeer dan je standruimte zo dicht mogelijk bij hen in de buurt te krijgen. Deze bekende bedrijven zullen natuurlijk bezoekers trekken omdat ze op de radar van vele bezoekers staan. Omdat het grotere bedrijven zijn, zullen ze hoogstwaarschijnlijk ook een grote stand hebben die opvalt en de aandacht trekt.

 

Tip 3: Zet de huur van je standruimte direct in je budget
Houd al in de beginfase van je beursplanning rekening in je budget met de kosten van het huren van standruimte. Hou er budget voor vrij, zodat je precies weet wat je kunt uitgeven aan de standruimte. Schrijf je in zodra je weet dat je naar een bepaalde beurs gaat. Er worden vaak vroegboekkortingen aangeboden en je hebt de meeste kans op de locaties die het meeste traffic zullen hebben. Trouwens, als je al vroeg je standruimte en standnummer kent, kun je daar direct gebruik van maken door je ontwerp aan te passen aan de oriëntatie en afmeting van de standruimte. En je kunt al in een vroeg stadium je standnummer communiceren zodat bezoekers weten waar ze moeten zijn als ze naar de beurs gaan!

 

Tip 4: Doe je onderzoek!
Het is verleidelijk om even snel een blik te werpen op de beschikbare open ruimtes in een beursplattegrond en dan snel te bepalen welke ruimte je neemt. Maar het loont echt om toch even goed verder te kijken. Maak ook gebruik van je ervaring van voorgaande jaren. En overweeg daadwerkelijk al je opties. Is er een standruimte op een toplocatie, maar heeft deze een onhandige balk of pilaar in de stand? De kans is groot dat anderen die ruimte daarom afschrijven. Er zijn echter creatieve manieren om hier mee om te gaan in je standontwerp.

Als je niet tevreden bent met de ruimte die je is toegewezen door de beursorganisatie of als je niet enthousiast bent over de opties die je hebt bij het selecteren, zorg er dan voor dat de beursorganisatie weet dat je bereid bent om te verhuizen als iemand zich terugtrekt of de standplek annuleert.

Extra hulp nodig?

Niet alle standlocaties zijn dus gelijk. Wees strategisch bij het kiezen van je standplek op je volgende beurs. Veel traffic is natuurlijk belangrijk, maar dat geldt ook voor je budget. Met de bovengenoemde tips kun je een goede weg vinden die werkt voor jouw organisatie.

Als je extra hulp nodig hebt voor je volgende beurs bij het zoeken van de beste standruimte, laat het ons gerust weten!

Recommended Posts