expospaces stille videos

De stomme film is terug!

Veel goede dingen van vroeger komen weer terug. Dat geldt ook voor stomme films. Volgens onderzoek van Hootsuite wordt ongeveer 85% van alle Facebook-video’s wel gezien, maar niet gehoord. We kunnen ons allemaal voorstellen hoe dat komt. Vaak is het niet gewenst (of sociaal acceptabel) om het volume van een telefoon of laptop aan te zetten om naar de audio te luisteren. Ook in beursstands op beurzen worden vaak video’s gebruikt zonder geluid. Audio komt vaak niet goed over in een drukke beurshal en zorgt ook voor veel onrust op de stand. Daarom kiezen exposanten vaak gebruik van de kracht van stille video’s. Je maakt het daarmee gemakkelijker voor bezoekers op je stand om met uw merk in contact te komen.

Video’s zónder geluid vereisen wel een iets andere opzet dan video’s mét geluid. We hebben een paar praktische tips om stille video’s goed te laten werken in je beursstand:

 

  1. Benader je video als een kinderboek.

Wat maakt kinderboeken vaak zo meeslepend? Ze gebruiken levendige, meeslepende beelden die tot de verbeelding spreken. Ook al maak je je stille video’s niet voor een kleuterpubliek, je kunt nog steeds gebruikmaken van dezelfde concepten. Verrijk je audiovrije video’s met heldere landschappen, snelle opnamen en interessante overgangen. Als je dit doet, wordt de authenticiteit van je inhoud verbeterd en blijven standbezoekers tot het einde kijken naar je video op de stand.

 

  1. Laat je stille video’s ook zien op andere platforms

Gebruik je stille video’s niet alleen in je beursstand. Zelfs TikTok, dat sterk afhankelijk is van audioclips en muziek, heeft kijkers die de app alleen gedempt gebruiken op hun apparaten. Exposanten kunnen de voordelen van stille video’s ook benutten om aandacht te trekken en interesse te wekken over verschillende platforms. En gebruik vervolgens data om vast te stellen hoe deze op elk platform presteert. Het zal je verbazen dat een stille video meer response krijgt dan je zou denken.

 

  1. Voeg tekst op het scherm toe aan je video.

Weet je niet zeker of je publiek precies zal begrijpen wat je in je video probeert te zeggen? Geen probleem. Voeg dan ondertiteling, aanvullende tekst en een call to action toe. Hootsuite geeft aan dat videoadvertenties met ondertiteling 12% meer kijkers trekken dan advertenties zonder ondertiteling. Welk type ondertiteling kun je het beste toepassen? Denk aan beschrijvingen van geluiden tot aan een volledig script. Je kunt ook verschillende delen van je video ‘ondertitels’ of ‘hoofdstuktitels’ geven. Zorg ervoor dat je je ondertiteling eenvoudig houdt en gebruik een zeer leesbaar lettertype zoals Arial of Verdana. Als bijkomend voordeel kun je een SEO-boost krijgen als je waar mogelijk een geschreven transcript toevoegt aan je in-video-ondertiteling, zoals op YouTube.

 

  1. Doe A-B tests met zowel stille als audioversies van dezelfde video.

Overweeg bij het maken van je volgende video deze in twee versies te splitsen. De ene versie kan audio bevatten, zoals muziek of een voice-over, en de andere versie kan volledig stil zijn. Je kunt meten welke video uiteindelijk meer gekwalificeerde leads oplevert. Zorg ervoor dat je vóór het filmen afstemt met je videomakers om de opnamen te maken die u voor elke versie nodig hebt.

Gebruik LED schermen voor je video’s:

Als je voor de weergaven van je video’s gebruikt maakt van LED schermen, heeft dat een aantal voordelen. Denk hierbij aan het volgende:

  • Opvallende LED schermen trekken bezoekers aan (stopping-power)
  • Geschikt voor lead-generatie, branding en kennisoverdracht
  • Geschikt om een actie of product extra aandacht te geven
  • Geschikt voor diverse content zoals: presentaties, afbeeldingen, video’s, advertenties en animaties
  • LED walls zijn in verschillende formaten leverbaar
  • LED walls hebben een grote kijkhoek, hoge lichtopbrengst, goede kleurechtheid en optimale leesbaarheid

Trends blijven wijzen in de richting van meer stille video’s. Het implementeren van ondertiteling en het verspreiden van stille video’s over meerdere platforms zorgt ervoor dat je content toegankelijk, begrijpelijk en overtuigend zal zijn.

Totaalaanpak Expospaces
Expospaces denkt graag mee en adviseert graag over jouw volgende beurs of event. Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op of lees meer over de aanpak van Expospaces.

Recommended Posts