expospaces stand e-mailing

Meer bezoekers op je stand met e-mailmarketing

Zo’n 99% van de e-mailgebruikers controleert hun inbox iedere dag op hun telefoon, met uitschieters naar zelfs 20 keer per dag. Van die mensen checkt 58% direct ’s ochtends als eerste hun e-mail. Het inzetten van e-mailmarketing om meer bezoekers op je stand te krijgen is dus zeker een goed idee! Je bereikt je doelgroep waar ze vaak zijn: namelijk in hun inbox.

In deze blog vertellen we je meer over het toepassen van e-mailmarketing bij je volgende beursdeelname.

 

Het begint bij de basis
Het succes van een e-mailmarketingcampagne begint bij de basis. Begin met het maken van doelgroepsegmenten. Hoe specifieker en gerichter, hoe beter; met een maximum van zes tot zeven segmentaties. Je kunt je e-maillijst op veel manieren laten groeien. Dit is echter wel aan regels gebonden. Je moet dus uitdrukkelijke toestemming krijgen en uw contacten laten weten dat ze zich op elk moment kunnen afmelden.

expospaces stand e-mailing

Wat zijn goede manieren om potentiële e-mailontvangers voor beurzen te verzamelen?

Via je website:
Zorg voor een pop-up, speciale ruimte of pagina op je website over je beursdeelname. Vertel mensen wat ze in hun inbox zullen krijgen en hoe het hen ten goede zal komen.

Verzamel e-mailadressen voor en tijdens beurzen:
Wanneer bezoekers een afspraak maken op de stand (al dan niet via een tool), zorg er dan voor dat ze ook een selectievakje aanvinken voor toestemming om e-mailcommunicatie te ontvangen.

Voeg een QR-scanbare aanmeldingscode toe aan print:
Print de QR code op flyers, brochures, advertenties en posters. Iedereen die de code scant, kan worden toegevoegd aan de e-mailmarketinglijst.

Adverteer de beurs online of in gedrukte publicaties:
Leid mensen naar je stand door een advertentie in te zetten, bijvoorbeeld in het beursmagazine of andere vakbladen. Stuur ze naar een registratiepagina waar ze zich kunnen abonneren op de e-maillijst van jouw nieuwsbrief.

Registreer de bezoekers op je stand
Als bezoekers op je stand komen zorg er dan voor dat je ze goed registreert. De meeste beurzen werken met scansystemen die je deels zelf kunt aanpassen en inrichten. Een goede manier om je databestand voor volgende beurzen te laten groeien.

expospaces stand e-mailing

Communiceer meer dan alleen beursdatum en standnummer
Ook bij e-mail marketing is het toepassen van de juiste content essentieel. Veel exposanten hebben de neiging om traditioneel alleen het ‘wat’ te communiceren in een e-mailcampagne. Ze promoten de beursdata, standinhoud en standlocatie. Maar met deze focus mis je wat essentieel is om iemand actie te laten ondernemen! Begin met duidelijke voordelen en een doelgerichte focus op de waarde die jouw beursdeelname biedt. Het beste is om ‘mobile-first’ van start te gaan. De kans is dan groter bij een mobile-first benadering dat je to the point bent met zowel woorden als beelden. Door de kopie kort te houden en de beelden gestroomlijnd, zijn e-mails beter benaderbaar en “te behappen” – op telefoons én desktops.

Overspoel je kopie niet met een grote hoeveelheid links. “Idealiter zou je een of twee echt belangrijke links moeten hyperlinken. Het meteen opnemen van de link zorgt ervoor dat de persoon je nieuwsbrief meteen verlaat en de rest van je waardevolle content mist. Zorg ervoor dat je links een nieuw venster openen, zodat gebruikers gemakkelijk terug kunnen navigeren naar de nieuwsbrief.

Timing
Voor het uitnodigen van bezoekers op je stand adviseren experts dat de eerste e-mail zo’n vier tot zes weken van tevoren moet worden verzonden. En zelfs wat eerder als reizen vereist is. Om de beste dag/tijd te bepalen om e-mails te verzenden, moet je je doelgroep begrijpen en zien wat voor ze werkt. Experimenteer, segmenteer je lijst en test enkele opties. Het sturen van enkele reminders is zeker aan te raden. Via de bekende e-mailmarketingtools (zoals MailChimp, EventBrite en ZoHo) kan je dit geautomatiseerd versturen.

Zorg voor een link naar ’toevoegen aan agenda’
Welke tool je ook kiest, zorg ervoor dat je een link naar ’toevoegen aan agenda’ opneemt. Iedereen heeft er een hekel aan om zelf een afspraak in je agenda te moeten aanmaken.

expospaces stand e-mailing

Vertrouw niet alleen op e-mailmarketing. Gebruik sociale media en andere online advertentietools (gratis of betaald), en onderschat niet de kracht van het vragen van je netwerk om je beursdeelname te delen met hun contacten, met behulp van hun e-maillijsten en connecties.

Totaalaanpak Expospaces
Expospaces denkt graag mee en adviseert graag over jouw volgende beurs of event. Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op of lees meer over de aanpak van Expospaces.

Recommended Posts