expospaces traffic op je stand

Weinig bezoekers op je stand? Vier belangrijke oorzaken!

Met tips voor meer bezoekers in je stand op je volgende beurs

We herkennen allemaal de situatie wel van een lege beursstand waar de bezoekers in het gangpand gewoon langslopen, zonder de stand een blik waardig te gunnen. De nachtmerrie van elke exposant! Er zijn vier belangrijke oorzaken waarom het bezoek op een stand achterblijft. Pak de oorzaken aan en ga voor een volle stand op je volgende beurs!

expospaces volle stand
  1. Beursbezoekers zijn steeds kieskeuriger geworden

Bezoekers van beurzen zijn op twee belangrijke manieren veranderd, waardoor het moeilijker is om ze uit het gangpad en in je stand te krijgen.

Ten eerste hebben beursbezoekers meer controle over de koopcyclus dan voorheen. Ze weten dat ze met een simpele Google-zoekopdracht informatie over elk product of elke dienst kunnen vinden. In het verleden was hun drempel om een ​​stand te betreden lager, omdat ze de info misschien niet ergens anders konden krijgen. Maar nu hebben bezoekers meer nodig voordat ze bereid zijn om met een standmedewerker in gesprek te gaan. Je moet dus meer bieden dan een passieve stand om hun aandacht – en tijd – te trekken.

Ten tweede houden beursbezoekers van consumententechnologie, zoals smartphones, flatscreens en tablets. Vooral omdat millennials nu de grootste generatie in de beroepsbevolking zijn. Ze zijn elke dag uren bezig met technologie, thuis en op het werk. Als je die technologie niet in je stand integreert, ben je een groot deel van het publiek op de beurs kwijt. Vooral als je doelgroep jonger is.

Je moet dus verder gaan dan alleen maar in je stand staan. Je hebt een leuke, door technologie aangestuurde, interactieve activiteit nodig (zoals bijvoorbeeld games, interactieve demo’s, LED Walls, video) om de aandacht te trekken. Investeer meer in activaties om de resultaten van je beursdeelname te vermenigvuldigen.

expospaces volle stand technologie
  1. Je staat op een beurs waar je doelgroep niet is

Het meten van je huidige beursdeelnames om erachter te komen welke het beste rendement op je investering geven (en welke beurzen niet) vereist een goed leadbeheer en de bereidheid van je salesteam om hun gegevens te delen. Als een beurs eenmaal in de planning staat, is het moeilijk om het er weer af te krijgen: hoe vaak heb je als antwoord op de vraag niet gehoord waarom we naar die beurs gaan, “omdat we er altijd zijn geweest?”

Het vinden van beurzen met een hogere concentratie van jouw doelgroep vergt research. Eerst moet je goed weten hoe je ideale doelgroep eruit ziet: wat zijn hun functietitels, hun bedrijfstakken en de grootte van hun bedrijven. Dan moet je de beurzen vinden waar zij aanwezig zullen zijn. Beursorganisaties kunnen hier vaak inzicht in geven door bijvoorbeeld de bezoekersprofielen van eerdere edities van de beurs.

expospaces volle stand doelgroep
  1. Gebrek aan gemotiveerde en getrainde standmedewerkers

Effectieve standmedewerkers reageren niet alleen op bezoekers als ze je stand binnenkomen. Goede standmedewerkers zijn bedreven in het overtuigen van bezoekers om binnen te lopen en zijn vriendelijk, oprecht, gefocust en deskundig. Als je standmedewerkers hebt die eigenlijk niet op de stand willen zijn, zullen ze niet uitnodigend zijn voor bezoekers en hun negatieve houding zal ook invloed hebben op de anders zo bereidwillige standmedewerkers. Een goede standbemanningstraining traint ze op je producten, je promotionele activiteiten, je doelgroep en standbemanning skills.

expospaces volle stand standbemanning
  1. Je standontwerp is niet aantrekkelijk

Beursbezoekers die langs je stand lopen, kijken slechts een paar seconden naar je stand. Je beursstand moet dus zo zijn ontworpen dat deze snel de aandacht trekt. Slecht ontworpen beursstands zijn vaak voorzien van teveel tekst en te kleine visuals, in een poging om het hele verhaal van de exposant te vertellen. Deze rommelige communicatie mist zijn doel. Betere standontwerpen brengen de boodschap terug tot de essentie. Met grotere woorden en visuals. Ook zijn de teksten gericht op wat belangrijk is voor de doelgroep, niet voor de exposant. De kleuren zijn gedurfder en de ruimte is meer open en uitnodigend. En boeiende beursstands zijn ontworpen met de activatie van de exposant in gedachten, met gemakkelijk toegankelijke ruimte om deze te hosten en grafische afbeeldingen om deze te promoten.

expospaces volle stand grafisch

Krijg meer standverkeer

Een stand zonder bezoekers is een verspilling van tijd en geld. Maar je kunt je stand vol krijgen met de volgende vier stappen:

  • Pas je aan, aan de kieskeurige beursbezoekers van vandaag door boeiende activiteiten te organiseren
  • Vind de beurzen waar je echte doelgroep is
  • Neem gemotiveerd en getraind standpersoneel mee
  • Zorg voor een standontwerp dat snel de aandacht trekt

Je stand wordt drukker, je krijgt meer leads en je beursdeelnames worden winstgevender. Als je meer wilt weten over hoe je meer bezoekers naar je stand kunt trekken, bezoekers langer betrokken kunt houden en leads kunt vastleggen, neem dan contact met ons op!

Totaalaanpak Expospaces
Expospaces denkt graag mee en adviseert graag over jouw beurs of event. Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op.

Recommended Posts