expospaces ontmoeting

Richt je kantoor in voor werk dat thuis niet kan

Accent op ontmoeten en creatie: minder bureaus, meer koffie

Een groot deel van het werk wordt tegenwoordig gedaan vanuit huis, maar niet alles. Thuiswerken is voor veel organisaties de standaard geworden. Slimme technologie is hierbij van essentieel belang. Dat betekent dat we in de toekomst de kantoren meer moeten inrichten om die dingen te doen die thuis niet goed kunnen. Het accent komt te liggen op ontmoeten en creatieve processen. Dat houdt concreet in dat er minder bureaus komen te staan. En juist meer ruimtes waar teams kunnen brainstormen of samen een kop koffie kunnen drinken.

expospaces ontmoeting

Wees voorbereid op onvoorziene omstandigheden
De corona crisis heeft onder meer aangetoond hoe belangrijk het is om voorbereid te zijn op onvoorziene omstandigheden. Virologen geven aan dat we ons moeten voorbereiden op nieuwe epidemieën. Onze werkomgeving gaat daarom snel veranderen. Belangrijk is dat we onze medewerkers in staat stellen onverwachte veranderingen snel en soepel op te vangen. Met technologie, met faciliteiten en een goede (thuis)werkomgeving. Uit onderzoek blijk ook dat managers, door de wereldwijde onzekerheid veel meer gebruik gaan maken van groepen tijdelijke werkkrachten, in plaats van vaste medewerkers. En dat heeft ook weer gevolgen voor de inrichting van werkomgevingen.

Werkplek wordt ontmoetingsplaats
Heb je voor je werk allen een computer nodig, dan kan werken prima vanuit huis. En dat levert voordelen op zoals minder reistijd, een goede concentratie en meer tijd voor je familie. Wel wordt het sociale contact gemist. Daarnaast is werken op afstand minder geschikt voor creatieve processen, zoals brainstormen. Het kantoor heeft dus nog wel een hele duidelijke functie, namelijk die van ontmoetingsplaats. Deze plek dient leuk, gezellig, comfortabel te zijn en zal een duidelijke merk-signatuur krijgen voor optimale brand/merk beleving.

expospaces ontmoeting

Werkomgevingen geven inspiratie
De werkomgeving op kantoor zal meer gaan inspireren; kantoren waarin medewerkers, in alle mogelijke werkverbanden, eenvoudig gebruik kunnen maken van moderne technologie. Zodat ze de ruimte krijgen om hun creativiteit ten volle te benutten en snel goed onderbouwde beslissingen te nemen.

expospaces ontmoeting

Hoe staat het er bij jou voor?
Organisaties zullen worden aangemoedigd om meer ruimte voor co-creatie en ruimte voor informele uitwisseling aan te bieden aan hun medewerkers. Deze ontwikkeling betekent een verandering ten opzichte van het traditionele kantoorconcept.

Samen met onze partner Akoesta realiseren wij effectieve en inspirerende ontmoetingsruimtes op kantoor die inspelen op de veranderende omstandigheden op de werkvloer. En afgestemd op de cultuur en branding van jouw organisatie. Bekijk een aantal van onze projecten hieronder voor inspiratie.

Totaalaanpak Expospaces
Expospaces denkt graag mee en adviseert graag over jouw kantoorinrichting. Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op.

Recommended Posts