expospaces motiveer bezoekers

Veel exposanten nemen weer deel aan beurzen. De zorgen bij bezoekers over veiligheid en gezondheid tijdens beurzen zullen nog wel enige tijd aanhouden. Bovendien zijn veel potentiele beursbezoekers zo gewend geraakt aan virtuele (beurs)ervaringen dat ze nu de voorkeur hebben voor online events. Dit vormt een grote uitdaging voor beursorganisaties. Maar ook exposanten zullen hier rekening mee moeten houden. Bezoekers zullen meer dan ooit over de streep getrokken moeten worden om naar jouw stand te komen.

Lees verder over hoe jij als exposant beursbezoekers kunt motiveren om naar jouw stand komen. We hebben 3 tips:

expospaces motiveer je bezoekers

-1- Zorg voor de veiligheid van bezoekers
Misschien wel de meest cruciale stap bij een beursdeelname na COVID, is het waarborgen van gezondheid en veiligheid. Met veel mensen die zich nog zorgen maken over hun gezondheid, is het van cruciaal belang om een veilig beursbezoek te garanderen. Je stand zodanig (laten) ontwerpen zodat er anderhalve meter afstand gehouden kan worden is een goede manier om de veiligheid op je stand te bevorderen (ook al is dat niet meer verplicht). Verder kan je in je beursstand ook nog denken aan:

  • Touchless-apparaten: er zijn veel touchless-technologieën om het contact met mogelijk geïnfecteerde oppervlakken te verminderen.
  • Desinfectiedisplays: het aanbieden van handdesinfecterende middelen is een eenvoudige manier om bezoekers te beschermen
  • Slimme badges: gebruik slimme badges om bezoekers te alarmeren wanneer ze te dichtbij staan
  • Extra schoonmaakmomenten om contactpunten regelmatig te reinigen
  • Routing & signing: duidelijke looppaden en bewegwijzering, ook in de stand

Bovengenoemde punten uitvoeren is belangrijk. Om bezoekers het goede gevoel te geven dat ze kunnen komen, is het ook belangrijk om vooraf te communiceren wat jij als exposant allemaal doet om de veiligheid en gezondheid te garanderen van standbezoekers. Dit, samen met de maatregelen van de beursorganisatie, zal veel zorgen wegnemen.

-2- Promoot interactieve ervaringen
Afgezien van veiligheid en gezondheid, is één van de belangrijkste belemmeringen voor fysiek beursbezoek het gemak van virtuele evenementen. Een deel van de bezoekers, dat nu gewend is aan online beurzen en events, heeft het gevoel dat het niet meer nodig is om ‘live’ aanwezig te zijn. De sleutel tot het aantrekken van deze bezoekers is focussen op wat virtuele beurzen niet kunnen bieden: namelijk ‘hands-on’ en praktische interactie.

Meer dan 80% van de beursbezoekers heeft koopbevoegdheid bij hun bedrijf en virtuele ervaringen zijn natuurlijk niet altijd ideaal om nieuwe producten of diensten uit te proberen. Als jouw stand mogelijkheden biedt waarbij bezoekers op een veilige manier zelf producten en diensten kunnen testen, biedt dat een enorme kans. Het promoten van deze praktische ervaringen als onderdeel van je standconcept zal twijfelaars weg kunnen trekken uit hun virtuele comfortzones.

-3- Diversifieer het aanbod als je hybride gaat
Beurzen zullen de komende tijd vaak een hybride aanpak hebben. Het aanbieden van zowel een fysieke beurs als een virtuele ervaring kan helpen om de algehele opkomst te maximaliseren, maar je moet daarbij wel voorzichtig zijn. Je moet ervoor zorgen dat je virtuele deel niet de fysieke bezoeken kannibaliseert. Communiceer dus duidelijk de toegevoegde waarden van elk onderdeel van zowel de hybride en fysieke ervaring.

Het belang van de fysieke ontmoeting
Tijdens Negenmaandenbeurs 2020 is de commerciële waarde van een evenement in het brein gemeten. De uitkomst van dit onderzoek onderstreept waarom evenementen niet mogen ontbreken in jouw marketing mix.

Wist je dat tijdens een live ontmoeting:

  • Ons brein beter in staat is informatie te verwerken
  • De belofte van een merk of product sterker overkomt
  • De boodschap eerder wordt geloofd en sneller wordt overgegaan tot aankoop
  • In één keer het effect wordt bereikt waar meerdere niet-live communicaties voor nodig zijn

Bron: negenmaandenbeurs.nl

Het zal waarschijnlijk nog wel even duren voordat beurzen hun pre-corona niveaus weer bereiken. Dus met deze uitdaging zal je de komende tijd rekening moeten houden. Bovengenoemde stappen kunnen je helpen om het standbezoek te bevorderen.

Totaalaanpak Expospaces
Expospaces denkt graag mee en adviseert graag over jouw volgende beurs of event. Lees meer over de totaalaanpak van Expospaces.

Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op.

Recommended Posts