#backtolive – Drie tips om je bezoekers te overtuigen

Nu de vaccinaties goed op stoom zijn gekomen en de verruiming van de corona regels nu echt zijn ingezet, liggen er in de komende periode weer live-evenementen in het verschiet. Iedereen kijkt er naar uit om hier weer naar toe te gaan en om elkaar weer ‘live’ te ontmoeten. Voor een deel van onze klanten zijn wij alweer bezig met de voorbereidingen van het standconcept.

Onder potentiële beursbezoekers is nog wel enige bezorgdheid om naar een beurs te komen. Dat is niet vreemd na zo’n lange tijd van voorzichtigheid.

Hoe zorg je ervoor als exposant dat standbezoekers zich veilig genoeg voelen om naar een beurs of event te gaan?

Verruimingen evenementen per 26 en 30 juni

Vanaf 26 juni zijn alle evenementen die plaatsvinden in reguliere publieke plaatsen, zoals in de horeca, beurs- en congrescentra of poppodia, toegestaan. Voor vergunningsplichtige evenementen is dat vanaf 30 juni.

Wel gelden er nog een aantal voorwaarden voor zowel binnen-als buitenruimtes:

  • Bezoekers houden 1,5 meter afstand
  • In ruimtes waar mensen een vaste zitplaats hebben, geldt dat mensen geplaceerd moeten worden
  • Registratie en een checkgesprek blijven verplicht
  • In ruimtes waar mensen geen vaste plek hebben (doorstroomlocaties), geldt een maximale capaciteit van 1 bezoeker per 5m2.

Als er gebruik gemaakt wordt van het coronatoegangsbewijs, dan vervalt de verplichting van de anderhalve meter en geldt de reguliere capaciteit. Vanaf 23 juni geldt dat, naast testen voor toegang, ook een vaccinatiebewijs of een herstelbewijs gebruikt kan worden als coronatoegangsbewijs. Deze drie mogelijkheden kunnen getoond worden in de (update van de) CoronaCheck app.

 

Bron: CLC Vecta – 21 juni 2021

We hebben drie praktische tips om je potentiële standbezoekers vooraf te laten weten hoe serieus je bent met hun veiligheid en om ze gerust te stellen zodat ze met vertrouwen naar jouw stand kunnen komen.

 

1 – Vertel over je standontwerp

Gebruik in de aanloop naar de beurs de kans om met je bezoekers te delen waarom je voor dit specifieke standontwerp hebt gekozen en welke speciale voorzorgsmaatregelen je hebt genomen om de veiligheid van bezoekers en standbemanning te bevorderen. Neem hierbij ook de maatregelen van de beursorganisator mee. Denk hierbij aan: hygiëne, ventilatie, indelingen, tests, routings, bezoekersregulering en extra ruimte. Lees hier meer over standdesigns die voldoen aan de 1,5 meter norm en over bezoekersstromen op beurzen.

 

2 – Deel de gedragsregels

Communiceer met je bezoekers welk gedrag ze kunnen verwachten en welke andere veiligheidsmaatregelen ze in acht moeten nemen. Dit helpt bij het beantwoorden van vragen als: zijn mondkapjes verplicht tijdens de beurs? Hoe vaak wordt de stand gedesinfecteerd? Wat zijn de social distancing protocollen? Het creëren van dit gedeelde verantwoordelijkheidsgevoel vóór de beurs zal duidelijk maken dat teamwork essentieel is voor succes en bevestigen dat veiligheid een prioriteit is. Lees er hier meer over.

 

3 – Plan vooraf afspraken

Stuur vooraf uitnodigingen naar mensen die je graag op de stand wil ontvangen. Voeg aan deze uitnodiging een afspraken-tool toe zodat bezoekers zich kunnen aanmelden voor een bepaald tijdslot. Hiermee reguleer je de bezoekersstroom op je stand en zorg je er meteen voor dat je alle tijd hebt om bezoekers de volle aandacht te geven! Bekijk hier hoe we een appointment-tool hebben ingezet bij één van onze klanten.

Het beste advies voor exposanten is eigenlijk het volgende: bedenk wat je zelf graag zou willen weten voordat je weer naar een live evenement zult gaan en welke veiligheidsmaatregelen jou een comfortabel gevoel zouden geven.

expospaces back to live

Totaalaanpak Expospaces

Expospaces denkt graag mee en adviseert graag over jouw volgende beurs of event. De totaalaanpak van Expospaces omvat alle services rondom events.

Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op.

Recommended Posts