Expospaces vaccinatielocaties

Expospaces bouwt vaccinatielocaties volgens blauwdruk

De allereerste Corona vaccinatie in Nederland vond plaats op woensdag 6 januari in de XL-vaccinatielocatie in Veghel. Iedereen kan zich de TV beelden van de eerste prik nog goed herinneren. Het team van Expospaces verzorgde de inrichting van deze XL-vaccinatielocatie. Binnen een week rondden we de inrichting af en was Veghel klaar voor de eerste prik in Nederland.

Vaccinatielocaties door het hele land
Expospaces verzorgt daarna de inrichting van nog vijf andere vaccinatielocaties. Het gaat om de prikstraten op de volgende locaties: Amsterdam (Calandhal en binnenkort de AFAS Live), Culemborg, Tiel en Breda International Airport. Per locatie kan met verschillende vaccins gewerkt worden (de signing is verwisselbaar) en de vaccinatielocaties variëren in omvang en inrichting. De Tielse vaccinatielocatie kent bijvoorbeeld veertien priklijnen. Soms is er een combinatie gemaakt van testen en vaccineren, met gescheiden ingangen voor mensen die naar het gebouw komen. De vaccinatielocaties zijn ruim opgezet zodat er, afhankelijk van de beschikbaarheid van het vaccin, volop gevaccineerd kan worden.

expospaces vaccinatiestraat tiel

Blauwdruk: toonbeeld van efficiëntie

Samen met de vaccinatielocatie Breepark staat vaccinatielocatie Breda International Airport model voor de andere grote priklocaties in het land. Een blauwdruk. Zij worden “een toonbeeld van efficiëntie” genoemd. Eén van de slimmigheden is bijvoorbeeld het loskoppelen van de administratie en het prikken. In de oude situatie was het zo dat een administrateur en prikker in dezelfde ruimte zaten. Terwijl de administratie werd gedaan (identiteitscheck, vragenlijst invullen, printen vaccinatiebewijs, etc.) moest de prikker wachten. Hierdoor ging veel tijd verloren. Dat is nu in de nieuwe opzet opgelost. De vaccinatielocaties die door Expospaces zijn ingericht voldoen ook aan deze blauwdruk.

expospaces vaccinatiestraat ggd amsterdam

Bereikbaarheid en toegankelijkheid

Het is belangrijk dat de vaccinatielocaties goed bereikbaar zijn met de fiets, de auto en openbaar vervoer. Het afleggen van grote afstanden wordt mede voorkomen door efficiënte looproutes en duidelijke signing. Binnen zijn de vaccinatielocaties uitstekend toegankelijk, ook voor mensen met een rolstoel of rollator. Er is voldoende ruimte om binnen te wachten. Bezoekers melden zich aan bij de registratiebalie en gaan vandaar naar de prikkamer. Na de prik moet men nog 15 minuten plaatsnemen in een wachtkamer om er zeker van te zijn dat er geen directe bijwerkingen zijn.

expospaces vaccinatiestraat ggd amsterdam

Totaalaanpak Expospaces

Expospaces denkt graag mee en adviseert u graag over de meest efficiënte inrichting van de hal en over uw praktische en logistieke uitdagingen. De totaalaanpak van Expospaces omvat alle services rondom de inrichting: van signing tot balie en van stoel tot scheidingswand.

Wilt u meer weten over onze totaalaanpak voor vaccinatielocaties of andere projecten? Neem dan contact met ons op.

Recommended Posts