Blijf niet passief wachten tot er weer vakbeurzen zijn

Vakbeurzen zijn helaas al een tijd niet mogelijk. Dat is natuurlijk geen nieuws. Maar wat doen B2B-bedrijven totdat vakbeurzen weer mogelijk zijn? Hoe ga je daarmee om als exposant? Wat is verstandig? Rustig blijven zitten wachten? Of ga je over op actie en gooi je het over een andere boeg?

Bij ons in de praktijk van expospaces zien we dat de succesvolle bedrijven niet passief blijven wachten tot de vertrouwde live-evenementen terugkeren. Ook nemen deze bedrijven geen genoegen met het simpelweg, één-op-één, digitaliseren van hun beursstand. Zij maken graag nog dat stapje extra in de digitale transformatie.

Digitale transformatie

Wat de toonaangevende bedrijven onderscheidt van de volgers, is de echte drang naar digitale transformatie. Bedrijven die de uitdaging aangrijpen en er een voordeel van maken. Zij innoveren juist nu hun marketing en sales. Dit geeft ze een voorsprong in de markt en op hun concurrenten. Zo zijn ze klaar voor alle scenario’s van wat we op korte- en lange termijn kunnen verwachten. Zij denken dus verder dan alleen het wegvallen van die ene vakbeurs.

 

Naadloze overgang naar virtueel

We moeten innovatief zijn en opnieuw nadenken over hoe we zaken moeten doen. En hoe we ons opnieuw kunnen verbinden met onze doelgroep. We moeten ervoor zorgen dat we ons bedrijf zo sterk mogelijk houden in deze moeilijke tijden. De enige uitweg uit deze pandemische crisis is door te investeren in een transformatie van onze manier van werken. Natuurlijk doen we dat al met video-meetings, zoom-meetings en MS-teams meetings. Maar daarmee ben je er nog niet. Toonaangevende bedrijven, zoals bijvoorbeeld Siemens, Cisco, IBM, Thermo Fisher Scientific, Bio-Rad, Bently Nevada gingen verder. Zij hebben snel gehandeld en realiseerden een naadloze overgang naar virtuele verkoopbijeenkomsten en evenementen voor hun verkoop- en marketingteams. Maar ook naar virtual events.

 

Net zoals op een vakbeurs, maar dan anders 😉

Met een softwareplatform dat automatisch applicaties levert aan een onbeperkt aantal gebruikers, online en offline, op internet en native op pc’s en mobiele apparaten. Zo blijven deze grote bedrijven effectief in hun verkoop en marketing met interactieve applicaties die zorgen voor klantbetrokkenheid.

Dit stelt ze in staat om klanten te blijven binden, met de kracht van een ‘persoonlijke’ ontmoeting. Net zoals op een vakbeurs, maar dan anders!

En als deze pandemie voorbij is, zal de wereld er in veel opzichten anders uitzien en zullen we de kracht van de digitale transformatie nog steeds gebruiken om de klantbetrokkenheid echt te verbeteren. En als er dan weer vakbeurzen zijn, dan past het gebruik van deze interactieve applicaties daar perfect in. Dan heb je hybride event: het beste van twee werelden.

Wil jij weten hoe wij dit aanpakken met onze klanten? Neem dan contact met ons op en maak kennis met ons Virtual Space Concept! We hebben een aantal leuke cases die we graag met je delen.

Recommended Posts