Virtual Events; 3 tips voor meer effect

Door alle ontwikkelingen dit jaar door corona, ziet de beurzenbranche er voorlopig heel anders uit. Veel beurzen zijn gecancelled of voorlopig uitgesteld. Het is niet verrassend om te zien dat de inzet van virtuele evenementen als marketingtool enorm aan het groeien is. Veel live evenementen, zoals beurzen, congressen en meetings worden omgezet naar virtuele evenementen, waarbij het mogelijk is om interactieve ervaringen te creëren met je publiek. Daarom worden ze steeds meer gebruikt voor bijvoorbeeld salesmeetings, medewerkersbijeenkomsten en grote evenementen.

Engagement creëer je niet zomaar. Maar liefst 23% van de deelnemers let niet op!
Het transformeren van persoonlijk evenement naar een digital event betekent niet simpelweg het uploaden van Powerpoint sheets naar een videoconferentietool of het enkel digitaliseren van je beursstand. Dat zal echt weinig succesvol zijn. Er zal wat meer moeten gebeuren om echte klantbetrokkenheid te creëren. Wist je dat deelnemers aan virtuele vergaderingen slechts 23% van de tijd opletten? Nu B2B-bedrijven zich steeds meer richten op virtuele en hybride evenementen, wordt het steeds belangrijker om effectiever online met potentiële klanten om te gaan.

 

We hebben 3 tips om de effectiviteit van virtuele evenementen te verbeteren op een rijtje gezet:

 

1 – Houd je verhaal simpel en duidelijk
Van oudsher richten B2B-bedrijven zich vaak op veel details. Tijdens een eerste engagement, vooral een digitale, is het belangrijk dat je publiek zich snel kan aansluiten op de gepersonaliseerde waarde die je aanbiedt. Het is cruciaal om te beginnen met een gemakkelijk te begrijpen verhaal dat op een zinvolle manier binnenkomt bij jouw prospect. Het doel is om kennis en enthousiasme over te dragen en zo een ervaring te creëren die gepersonaliseerde follow-up gesprekken stimuleert.

 

2 – B2B marketeer? Denk meer als B2C marketeer!
Emotionele verbindingen maak je ook met inhoud of toepassingen. En de sleutel om deze verbinding tot stand te brengen is creativiteit. Traditioneel zijn B2B-marketeers aan de conservatieve kant als het gaat om hun inhoud, maar B2B-klanten willen ook vermaakt worden door “consumentgerichte” marketing. B2B-organisaties kunnen zich hiermee onderscheiden van de concurrentie.

 

3 – Breng je klant naar virtuele omgevingen
Als je wil dat je product wordt onthouden, breng dan je doelgroep naar een (virtuele) plek die emoties en gevoelens van verbondenheid oproept. Denk bijvoorbeeld aan deze scenario’s:

A – Echt, maar onmogelijk:
Neem je publiek mee naar een plek die in de echte wereld bestaat, maar niet toegankelijk is vanwege fysica. Als je bijvoorbeeld praat over de kracht van een processor of technische productspecificaties, kun je je bezoeker op een moederbord of op de motor van een gecompliceerde machine laten lopen. Deze verandering van perspectief verandert de perceptie en toont een unieke waarde voor de klant.

B – De echte wereld
De sky is the limit in de virtuele wereld en je kunt een ruimte creëren die voor de gemiddelde persoon meestal niet toegankelijk is, zoals bijvoorbeeld een booreiland of medisch laboratorium.

C – Abstracte omgeving:
De waarde van een product of dienst kan conceptueel zijn, en dat is natuurlijk prima. Dit is een kans om een ​​gebruiker in een meer creatieve of artistieke ruimte te plaatsen. Als we een visueel aantrekkelijke omgeving kunnen creëren – een omgeving die op dynamische manieren kleur, vorm en boeiende gebruikersinterfaces gebruikt – kan de ervaring een diepgewortelde reactie uitlokken, één die een blijvende indruk zal achterlaten.

Méér dan een gedigitaliseerde beursstand
Terwijl de wereldwijde economische activiteit sinds half maart dalende is, is de engagementindex voor digitale interactieve verkoop- en marketingtoepassingen enorm toegenomen. Dit geeft de kracht aan van digitale platforms! Omdat digital engagement steeds belangrijker wordt, moet marketing het voortouw nemen bij het verbeteren van de klantervaring tijdens het hele verkooptraject. En vergeet ook niet dat deze virtuele omgevingen 365 dagen van het jaar op elk moment en plek op de aarde te gebruiken zijn door de medewerkers en bezoekers! Het is de hoogste tijd om verder te denken dan alleen een gedigitaliseerde beursstand. Het gaat om een nieuwe definitie van de virtuele ervaring.

Meer weten over de mogelijkheden van virtual events?
We spreken graag af. Live of digitaal! Over virtual events met impact met ons Virtual Space Concept. Of over andere creatieve manieren om interactie in contact te komen met je doelgroep in de 1,5 meter economie!

Neem dan contact met ons op. We hebben leuke cases ter inspiratie!

Bron: Kaon Interactive

Recommended Posts