Kuchschermen, desinfectie-dispensers en deurklinkhaken

1001 producten om je kantoor corona-proof te maken! Maar wat werkt?

De corona maatregelen worden steeds soepeler. Steeds meer mensen wagen de stap van thuiswerken weer terug naar kantoor. Maar nog wel met mate en op gepaste afstand.

Om mensen veilig op kantoor te kunnen laten werken zijn er in de afgelopen “corona maanden” veel mooie oplossingen als paddenstoelen uit de grond geschoten. Met exotische namen als kuchscherm, desinfectie-dispenser en deurklinkhaak.

Zie jij door de bomen het bos niet meer? In dit artikel zetten we de meest effectieve oplossingen nog even op een rijtje voor je:

Loopzone signing: geef door middel van signing hoe mensen door het kantoor kunnen lopen. Ga hierbij zoveel mogelijk uit van éénrichtingsverkeer. Dit zijn vaak vloerstickers of bewegwijzeringsborden.

Safe zone signing: geef door middel van bijvoorbeeld tape of grote vloercirkels aan hoe medewerkers zich aan de 1,5 meter afstand kunnen houden.

Desk pads: bureau placemats van papier die je elke dag kunt (moet) verversen. Na een werkdag verdwijnen deze in de papierbak en de volgende dag gebruik je weer een verse.

Bureauschermen: transparante of dichte panelen tussen bureaus. Rechtstreeks te plaatsen op het bureau of te bevestigen bovenop bestaande bureaupanelen. Ook te voorzien van akoestische materialen, zodat tegelijkertijd de akoestiek in de ruimte aangenamer wordt!

Balie-screens: transparante panelen speciaal voor balies en recepties. Gemakkelijk te plaatsen op elk type balie en voorzien van handige uitsparingen om iets aan elkaar te geven.

Room dividers: Deze scheidingswanden verdelen je kantoor op in veilige zones. De room dividers kunnen worden voorzien van belettering of visuals. Zowel transparant als dicht.

Clean Hands Dispenspers: plaats op strategische plekken dispensers waar medewerkers hun handen kunnen desinfecteren met desinfecterende zeep.

Helft werkplekken moet leeg blijven
Uit onderzoek blijkt dat alleen al door de vereiste afstand tussen medewerkers de helft van de werkplekken leeg moet blijven. Het totale aantal plekken neemt zelfs nog verder af, omdat bureaus niet meer gedeeld mogen worden op dezelfde dag. Met de nieuwe normen is er één vaste werkplek per medewerker nodig die ook nog dagelijks grondig schoongemaakt moet worden.

Plexiglas of gehard glas
Ook in tijden van crisis is het belangrijk om oog voor het milieu te hebben. Heb je bijvoorbeeld bureauschermen nodig? Kies dan voor gehard glas in plaats van plexiglas. Door de enorme vraag naar plexiglas zijn de prijzen op dit moment vergelijkbaar! Gehard glas is een goede keus wanneer veiligheid een belangrijke factor is. Met name op plekken waar mensen samenkomen en waar de schermen veel te verduren hebben. Denk bijvoorbeeld aan plaatsen zoals kantoren, winkels, restaurants, openbare ruimtes, (tand)artsenpraktijken en terrassen.

Expospaces en Akoesta
Samen met Akoesta heeft expospaces een assortiment met effectieve producten die medewerkers helpen om de 1,5 meter afstand te houden op kantoor. Bekijk de oplossingen hier. 

Deurklinkhaak?
Een leuk scrabblewoord maar wat is het eigenlijk?
Een deurklinkhaak is een contactloze deuropener en kan je gebruiken voor indrukken van bijvoorbeeld een liftknop, het trekken van een lade of het gebruiken van een deurgreep. Een effectieve aanvulling op het corona-assortiment.

Wil je meer weten over het corona-proof maken van je kantoor? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of bel ons direct op: +31 20 560 26 20. De oplossingen van Akoesta vind je hier.

We hebben ook goede oplossingen voor tijdelijke behandelkamers, COVID units en werkplekken!

Lees hier onze maatregelen naar aanleiding van het Coronavirus

Recommended Posts