Hopelijk kunnen we binnenkort weer naar de beurs!

Jouw volgende vakbeurs is misschien al sneller dan je denkt

Na de zomer zullen hoogstwaarschijnlijk de eerste beurzen weer plaatsvinden. In Duitsland mag het in sommige delen alweer vanaf 30 mei en ook in China zijn de eerste beurzen alweer geweest. Wel zullen de beurzen er anders uitzien met alle maatregelen en protocollen. Veel van deze maatregelen zijn voor ons al ‘normaal’ geworden door onze bezoeken aan bijvoorbeeld tuincentra, warenhuizen, woonwinkels, kappers en bouwmarkten. Net als deze winkels, zal je als exposant ook moeten inspringen op de nieuwe situatie. Wat gaat er allemaal veranderen?

Beter gereguleerde bezoekersstromen op beurzen

Bezoekers van beurzen zullen vooraf worden gevraagd zich te registreren. Zo heeft de beursorganisatie een duidelijk beeld van het verwachte aantal mensen. Bovendien zullen de bezoekers grondig worden voorgelicht over protocollen en gedragsregels van de beursorganisatie en beurslocatie. Een aantal beursorganisaties komt al met aanvullende online- en offlinepakketten voor standhouders om de bezoekers optimaal te bereiken en meer rendement te bieden aan exposanten. De inrichting van beurzen en congressen zal echt anders zijn om de bezoekersstromen goed te reguleren. Er zullen speciale routes zijn met bijvoorbeeld eenrichtingsverkeer. Door deze speciale routes ben je als standhouder er meer van verzekerd dat iedereen langs jouw beursstand komt!

 

Standdesigns die voldoen aan de 1,5 meter norm

Natuurlijk zullen ook de standdesigns moeten voldoen aan de 1,5 meter norm. Denk hierbij aan stands met duidelijke visuele aanwijzingen en het gebruik van transparante scheidingswanden. Een aantal beursorganisaties biedt exposanten ruimere stands zonder meerkosten. Hierdoor kan je exposant gemakkelijker voldoen aan de nieuwe normen. Met een aantal gerichte aanpassingen is het uitstekend mogelijk om een effectieve beursstand te ontwerpen die voldoet aan de 1,5 meter norm. Zonder afbreuk te doen aan jouw beursdoelstellingen!

 

Kwaliteit van de bezoeker gaat omhoog

Vakbeurzen en congressen zorgen ervoor dat de sectoren kunnen opbloeien. Door de contacten die er worden gelegd en de deals die worden gesloten kunnen economieën weer worden opgebouwd.Bezoekersaantallen van beurzen zullen lager zijn, maar dat hoeft zeker geen slecht nieuws te zijn. De bezoekers die wel komen zullen heel doelgericht zijn. Dagjesmensen en gadgetjagers zullen in deze tijden thuisblijven. En dat betekent dat de kwaliteit van de gemiddelde bezoeker omhoog gaat. En dat is goed nieuws voor jou als exposant!

Building Stands. Building Brands

Bij expospaces zijn we altijd al gewend om verder te kijken dan alleen naar de stand. We bouwen graag jouw stand, maar bouwen ook heel graag mee aan jouw brand! Er zijn veel dingen waar we je graag mee helpen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

  • De beste plek voor jouw stand (rekeninghoudend met de bezoekersstromen)
  • De optimale inrichting van jouw stand, volgens de 1,5 meter norm
  • In kaart brengen van bezoekers, vooraf uitnodigen, bezoekersplanning
  • Juiste communicatieboodschap voor de gerichte bezoeker
  • Activaties op de stand
  • Standbemanning; contactloos contact
  • Een goede opvolging van jouw leads

We spreken graag af. Live of digitaal!

Jouw volgende vakbeurs is misschien al sneller dan je denkt. We spreken graag met jou af om met jou te sparren over jouw volgende vakbeurs! Over een standconcept met impact, maar zeker ook over het activeren van jouw doelgroep voor, tijdens en na jouw beursbeursdeelname! Wil je meer weten over standconcepten in de 1,5 meter economie? Neem dan contact met ons op. We hebben leuke cases ter inspiratie!

Expospaces realiseerde samen met MVM uit Hilversum de tijdelijke ziekenboeg van zorginstelling Amaris in de locaties Huizen en Hilversum. Bekijk hier dit project waarvoor veel aandacht in de media is geweest.

We hebben ook goede oplossingen voor tijdelijke behandelkamers, COVID units en werkplekken!

Lees hier onze maatregelen naar aanleiding van het Coronavirus

Recommended Posts