RAI Amsterdam klaar voor heropening

Vanaf september weer internationale evenementen op de agenda

Als tuincentra, warenhuizen, woonwinkels zoals IKEA en bouwmarkten open zijn, dan kunnen wij zeker ook”, zegt RAI CEO Paul Riemens.

Een volgende beursdeelname lijkt voor veel exposanten nog heel ver weg. Maar er is licht aan het einde van de tunnel! Beursorganisaties in Nederland zijn al druk bezig met de voorbereiding voor het inrichten van events volgens de 1,5 meter samenleving. Hetzelfde geldt voor de grote beurslocaties in Nederland, zoals de plannen van RAI Amsterdam.

 

Duitsland en China

Enkele weken geleden heeft in China alweer de Changsha Hunan Autoshow plaatsgevonden met meer dan 60.000 beursbezoekers. Wat dichterbij, in beurzenland bij uitstek Duitsland (in Nord Rein Westfalen) mogen vakbeurzen en congressen – mits ze voldoen aan de veiligheidsmaatregelen – weer georganiseerd worden vanaf 30 mei.

 

Aangepaste stand-designs

Samen met onze klanten zijn wij al bezig met standdesigns die voldoen aan de 1,5 meter samenleving. Denk hierbij aan stands met  duidelijke visuele aanwijzingen en het gebruik van transparante scheidingswanden. Ook maatregelen voor ‘contactloos contact’ nemen we hierin mee, zoals het gebruik van scan-apparatuur voor registratie en demo’s en video’s. Met de juiste aanpassingen is het uitstekend mogelijk om effectieve beursstands te ontwerpen die voldoen aan de 1,5 meter samenleving.

Kwaliteit van de bezoeker zal beter zijn!

Vakbeurzen zullen er wel anders uitzien dan we gewend zijn door alle noodzakelijke maatregelen volgens de richtlijnen van het RIVM. Bezoekers moeten zich vooraf registreren. Ze moeten kennis nemen van protocollen en gedragsregels. Bezoekerstromen zullen anders lopen. Wellicht zullen er minder bezoekers zijn, maar het kaf zal zich van het koren scheiden. Bezoekers die de moeite nemen om te komen, zullen heel doelgericht zijn. Dagjesmensen en gadgetjagers zullen in deze tijden minder snel komen. En dat betekent dat de kwaliteit van de gemiddelde bezoeker omhoog zal gaan.

Wij staan in de startblokken. Jij ook?

Jouw volgende vakbeurs is misschien al sneller dan je denkt. Wij staan in de startblokken om met jou te sparren over jouw volgende vakbeurs! Over een standconcept met impact, maar zeker ook over het activeren van jouw doelgroep voor, tijdens en na jouw beursbeursdeelname!

Wil je meer weten over standconcepten in de 1,5 meter economie? Neem dan contact met ons op. We hebben leuke cases ter inspiratie!

Expospaces realiseerde samen met MVM uit Hilversum de tijdelijke ziekenboeg van zorginstelling Amaris in de locaties Huizen en Hilversum. Bekijk hier dit project waarvoor veel aandacht in de media is geweest.

We hebben ook goede oplossingen voor tijdelijke behandelkamers, COVID units en werkplekken!

Lees hier onze maatregelen naar aanleiding van het Coronavirus

Recommended Posts