De aandacht van bezoekers trekken op een beurs is een vak apart! De beursbezoekers van tegenwoordig komen niet zomaar zonder slag of stoot jouw stand op. Het is daarom verstandig om te investeren in het juiste standconcept. Een effectief standconcept levert gegarandeerd goede standbezoekers op. En de truc is ook om een concept te bedenken dat je vaker kunt gebruiken.

 

We hebben drie basistips voor een effectief standconcept

 

1-Houd je communicatieboodschap eenvoudig

Beurshallen staan vol met exposanten die proberen hun boodschap over te brengen. Als jouw kernboodschap niet meteen duidelijk is, gaan bezoekers en prospects direct door naar de volgende stand.

Bezoekers op de Laro Tape stand werden door promotie-dames aangespoord om naar de Laro Tape stand te gaan. De stand heeft als hoofdboodschap: “Tape the Box” en dat is ook precies wat Laro Tape doet: “Tape the box!”! Op de stand kon men het spel “Tape the Box”spelen op iPads.

2-Kies een thema

Dit kan een lastige exercitie zijn voor B2B-eventmarketeers vanwege de aard van de branche of het product. Het is bijvoorbeeld is niet altijd gemakkelijk om het plezier in SaaS te vinden. Het is echter wel een essentieel onderdeel van het succes van een beurs. Denk na over je product of dienst en je waardepropositie. En ook wat jouw organisatie betekent voor jouw klanten. Soms kan het iets zijn wat met je pay-off te maken heeft. Of iets actueel wat heel erg leeft onder je doelgroep. Probeer dat dan te koppelen aan een leuk, uniek thema. Denk buiten de kaders en word creatief!

Als je eenmaal een thema hebt gekozen, neemt dit dan op in alle onderdelen van je stand! Van je afbeeldingen, video’s, activaties, copy, en zelfs de outfits van je teamlid!

Voor de introductie van hun nieuwe behandeling tegen prostaatkanker hebben wij het volgende thema bedacht: “A new light on prostate cancer treatment”. Niet alleen de stand, maar ook alle content hebben wij gemaakt waaronder; corporate video, 360 graden film, interactieve kennisquiz, e-mailings, iPad animaties, flyers, registratie tool en advertenties.

3-Ga voor hightech

Het idee om hightech technologie in je stand op te nemen kan voor sommige exposanten als een nachtmerrie klinken. Het voelt als een risico om op (externe) apparatuur vertrouwen in een omgeving die ook niet vertrouwd is. Veel onzekerheden dus. Maar als technologie op een effectieve wordt uitgevoerd, kan het je stand naar het volgende niveau brengen.

Video is bijvoorbeeld een gemakkelijke en doeltreffende manier om dit te doen. Maak bijoorbeeld gebruik van LED walls in je stand en speel een demo van uw product of dienst. Het is geen geheim dat video’s effectiever zijn dan geschreven materiaal. Uit onderzoek blijkt zelfs dat dat kijkers 95% van een bericht onthouden als ze het in een video bekijken. Vergeleken met 10% als ze het in tekst lezen. Een ander effectief idee is om een ​​monitor of tablet met touchscreen op te nemen die bezoekers kunnen gebruiken om door je product of diensten te bladeren. Dit voegt niet alleen een aantrekkelijke touch toe aan je stand, maar geeft je prospect ook een goed gevoel hoe uw organisatie hen kan helpen.

De stand van DP World heeft een stand met een reusachtige LED presentatie. Door de grote LED video kwamen er veel bezoekers op de stand af. Eenmaal op de stand waren er digitale demo’s te zien op speciale demo-tafels.

Meer weten over het effectief standconcepten? Onze specialisten vertellen er graag meer over! Neem contact met ons op!

Wil je inspiratie op het gebied van stands en brand activations? Bekijk hier stands en activaties!

Recommended Posts