Steeds meer exposanten gebruiken Branded Games op hun stand om hun boodschap over te brengen of om brand awareness te creëren. Een Branded Game helpt om je boodschap over te brengen én zorgt ervoor dat een bezoeker “automatisch” zijn gegevens achterlaat. Dat zijn belangrijke voordelen voor exposanten!

Maar er zijn nog veel meer voordelen voor Branded Games op beurzen. We zetten ze voor je op een rijtje.

Tool voor de standbemanning om beursbezoekers aan te spreken

Over het algemeen vinden mensen het leuk om een game te spelen. Door het spelen van games wordt je merk op een positieve manier onder de aandacht gebracht bij de bezoeker op jouw stand. Het is laagdrempelig en daarom voor de standbemanning gemakkelijker om in contact te komen met beursbezoekers. Bovendien zorgt een Branded Game voor een natuurlijke flow in de stand.

 

Filter je doelgroep

Op een beurs wil je in contact komen met de juiste bezoekers, namelijk diegenen die in jouw doelgroep zitten. De kunst is om jouw doelgroep uit de beursbezoekers te filteren en ermee in gesprek te komen. Branded Games zijn hiervoor een uitstekend hulpmiddel.

 

Brand awareness

Een branded game biedt de mogelijkheid om vaak een betere en langdurige merk awareness bij de doelgroep te krijgen, zeker als er een duidelijke link naar jouw product of dienst is in de game. En heeft geeft je de kans om merkwaardes over te brengen.

 

Interactieve ervaring met je merk

Met Branded Games kunnen beursbezoekers een langdurigere interactieve ervaring met je merk opdoen. Je kunt kiezen voor een meer ‘fun-variant’ of juist meer een ‘inhoudelijke variant’, zoals bijvoorbeeld een kennisquiz. Wat je kiest is afhankelijk van je doelstelling op de beurs en de boodschap die je wil communiceren.

 

Link met social

Veel Branded Games geven de speler de mogelijkheid om hun score via social media, zoals Twitter, Instagram en Facebook te delen en werkt hierdoor viraal. Het bereik van jouw beursdeelname wordt hierdoor enorm vergroot! Hangt ook wel weer af van je doelgroep en doelstelling.

 

Directe Call to Action

Je kunt je Branded Games voorzien van een directe Call to Action naar het product of dienst van jouw merk. Een game, waar je bijvoorbeeld unieke kortingen of sample kan winnen als je de game van het merk uitspeelt of wint.

 

Een rijk gevulde database

Het is altijd aan te raden om de gebruiker zich te laten registreren om een Branded Game te kunnen spelen! Als deelnemers een leuke prijs kunnen winnen zullen ze hier geen probleem mee hebben en zullen ze graag hun gegevens achter willen laten. Met een Branded Game heb je als exposant direct en realtime de beschikking over de bezoekersdata en de scores.

 

Een goede gelegenheid voor follow-up

Met een Branded Game kun je als exposant leads genereren en/of ervaring opdoen voor toekomstige marketing acties! Een mooi haakje voor de follow-up voor jou als exposant.

Meer weten over het effectief inzetten van Branded Games op beurzen? Onze specialisten vertellen er graag meer over! Neem contact met ons op!

Wil je inspiratie op het gebied van stands en brand activations? Bekijk hier stands en activaties!

Recommended Posts