Als exposant kan je de impact en het bereik van je beursdeelname enorm vergroten door de inzet van social media. Door voor- tijdens- en na de beurs actief te zijn op social media maak je de periode van impact veel langer. Bovendien vergroot je de groep mensen die in contact met je komen. Hierdoor bereik je meer mensen dan alleen de bezoekers op de beurs.

 

Méér exposure

Het is belangrijk dat je met je team tijdens de beurs actief blijft op sociale media, niet alleen daarvoor en erna. Simpel gezegd, evenementen en beurzen zorgen over het algemeen voor veel aandacht binnen social media. Met consistente, strategische participatie kan jouw merk deze populariteit in jouw voordeel benutten. Niet alleen zal jouw boodschap veel beter blijven hangen bij je bezoekers, maar de toegevoegde exposure kan het sociale bereik van uw merk effectief vergroten.

 

Maak eerst een plan

Voordat je begint is het wel echt van belang dat je een strategisch plan maakt voor social media rondom jouw volgende beurs. Met daarin duidelijke doelen, communicatieboodschappen en doelgroepen vermeld. En leg daarin ook de kanalen en planning in vast. En het is belangrijk dat je je vervolgens aan de bijbehorende planning houdt!

Hoe zorg je ervoor dat je als exposant optimaal gebruik maakt van social media? We hebben een aantal handige tips voor je op een rijtje gezet.

1 Blijf in beeld

Gebruik hashtags voor evenementen in je posts zodat jouw inhoud gemakkelijk door deelnemers kan worden gevonden.

 

2 Wees transparant

Deel foto’s en video’s die laten zien wat er achter de schermen gebeurt, zoals: wat gebeurt er tijdens de opbouw van de stand? Wat gebeurt er tijdens de beurs als er bezoekers op de stand komen? Laat zien wat er allemaal te zien en te doen is op de stand. Deel ook je andere activiteiten tijdens de beurs, zoals bijvoorbeeld een lezing, een workshop of training.

 

3 Join the conversation

Neem deel aan het gesprek rondom de beurs van bezoekers, exposanten en andere deelnemers. Houd contact met de sociale inhoud van andere deelnemers en leveranciers; beantwoord of stel vragen, biedt hulp, feliciteer sprekers of laat gewoon weten dat je er bent.

 

4 Hou vol!

De kracht van de herhaling is hier zeker van toepassing. Herinner je volgers en bezoekers er consequent aan waar ze je stand kunnen vinden en wat er te doen is (en wat er te ‘halen’valt).

 

5 Highlights

Deel hoogtepunten van de stand: markeer alle speciale onderdelen van jouw stand, zoals branded games, activaties, content en giveaways. Maak social media ook een onderdeel van de activatie, zoals bijvoorbeeld het delen van je highscore, je selfie of je zelf verzonnen slogan met een share button.

 

6 Deel kennis

Deel de kennis die op de beurs te halen valt. Overweeg live-streams van de meer populaire sessies. Als je dit goed doet, kan deze strategie zelfs je volgers betrekken die niet naar de beurs konden komen.

Het is dus essentieel om een goed plan te hebben voor social media rondom beurzen. Maar minstens zo essentieel is het om een dedicated team te hebben die het daadwerkelijk doet. Denk hier goed over na en vraag mensen die het leuk vinden om te doen. Bij elke organisatie zijn er mensen te vinden die dit leuk vinden om te doen. Maak daar gebruik van!

Meer weten over het effectief inzetten van social media bij beurzen? Onze specialisten vertellen er graag meer over! Neem contact met ze op!

Lees ook ons andere blog over social media!

Wil je inspiratie op het gebied van stands en brand activations? Bekijk hier stands en activaties!

Recommended Posts