Als je een nieuwbouwhuis hebt gekocht is er aan het einde altijd dat formele moment: de oplevering! Hierbij controleer je samen met de bouwer of alle werkzaamheden volgens afspraak zijn uitgevoerd. Is de woning klaar, dan krijg je de sleutel. Bij de bouw van een beursstand is dat niet anders. Ook daar is een oplevering waarbij je samen met de standbouwer door de stand loopt. Een belangrijk moment! Wij zetten voor jou op een rijtje waar je op moet letten bij de oplevering van jouw beursstand.

 

Werk met een oplever- en servicerapport:

Professionele standbouwers werken vaak met opleverrapporten. Dit zijn handige formulieren die je samen met een vertegenwoordiger van jouw standbouwer doorloopt. Aan de hand van het formulier beoordeel je de stand en hoe deze ‘tot stand’ is gekomen. Voor jou een goed moment om je feedback te geven, zowel positief als negatief. En voor de standbouwer een goed moment om de stand over te dragen en de sleutel (van de berging) te overhandigen. Na het invullen wordt het formulier ondertekend en met elkaar gedeeld. Zo zijn er nooit misverstanden over de oplevering.

Goede standbouwers werken met opleverrapporten. Dit zijn handige formulieren die je samen met jouw standbouwer doorloopt.

Wat zijn de belangrijkste punten van een standoplevering?

 

1-De werkzaamheden in het algemeen:

Zijn er verbeterpunten? Is er sprake van meerwerk, is er meer gedaan dan van tevoren afgesproken? Of is er juist sprake van minderwerk?

 

2-Beoordeling van de kwaliteit van de montage en oplevering van de beursstand:

Voldoet de kwaliteit aan jouw verwachtingen? Wat is de staat van de materialen? Zijn er beschadigingen?

 

3-Oplevering conform specificaties:

Zijn de juiste materialen, kleuren & vormen gebruikt. Zijn alle visuals aanwezig en zit alles op de goede, afgesproken positie? Kloppen de aantallen en afmetingen? En hoe is het gesteld met de algehele afwerking? Doet alles het (verlichting, AV, apparatuur).

 

4-Luisteren en inspelen op aanvullende wensen en eisen:

Is er ruimte geweest voor aanvullende wensen tijdens de bouw? Was er een prettig aanspreekpunt?

 

5-Nette ordelijke opbouw:

Hoe is de opbouw verlopen? Is er netjes en ordelijk gewerkt door de monteurs en projectmanager?

 

6-Werkwijze:

Hoe was de werkwijze van de standbouw medewerkers. Waren ze service- en klantgericht?

 

7-Oplevering op overeengekomen tijdstip

Vond de oplevering plaats op het afgesproken tijdstip?

 

8-Schone en nette oplevering van de beursstand

Is de stand netjes, schoon en opgeruimd opgeleverd? Alles netjes gestofzuigd en keurig afgenomen?

Zo voorkom verrassingen

Als je samen met je standbouwer bovengenoemde punten nauwkeurig doorloopt, weet je zeker dat je alles rondom de oplevering hebt doorlopen en vastgelegd. Zo voorkom je verrassingen. Als je vaker samenwerkt met je standbouwer, voor meerdere beurzen, komt het ook de samenwerking ten goede en weet je steeds beter wat je aan elkaar hebt. Jij hebt het al druk genoeg met al die andere 1001 regeldingen bij een beursdeelname.

Meer weten over een goede oplevering van je beursstand? Onze specialisten vertellen er graag meer over! Neem contact met ze op!

Wil je inspiratie op het gebied van stands en brand activations? Bekijk hier stands en activaties!

Recommended Posts