Maak het meten van je beursdeelname net zo gemakkelijk als bij online marketing! Lees in dit artikel hoe je een beter beeld kunt krijgen van de bezoekers op jouw stand met big data en hoe je hier vervolgens op je volgende beurs beter op in kunt spelen.

 

Sporen

Welke activiteiten we ook ondernemen, we laten allemaal (digitale) sporen na. Denk hierbij aan social media activiteiten of je bezoekersgedrag op een website. Maar ook offline zijn er sporen te vinden. En dus ook op beurzen. De hoeveelheid beschikbare data neemt steeds meer toe. Voor veel organisaties is het nu de uitdaging om deze data te registreren, te analyseren en vervolgens tactisch in te zetten. Door Big Data krijg je een beter beeld van jouw klanten en kun je beter inspelen op hun specifieke behoeften.

 

Big Data

Big Data kent veel verschillende definities. En ze zijn ook nog eens allemaal verschillend. Wij houden de definitie aan van Bernard Marr, Big Data expert en schrijver van de bestseller Big Data: ‘Using Smart Big Data, Analytics and Metrics To Make Better Decisions and Improve Performance’. Big Data verwijst naar onze mogelijkheden om gebruik te maken van de steeds toenemende hoeveelheid data en deze te analyseren.

Big Data: ‘Using Smart Big Data, Analytics and Metrics To Make Better Decisions and Improve Performance’

Expo Analytics: de Google Analytics van beursdeelnames

Steeds meer exposanten zijn op zoek naar meer inzicht in opbrengsten van hun beursdeelnames. Vaak is het niet duidelijk wat de beurs heeft opgeleverd. Expospaces heeft de beschikking over een tool die perfect inzicht geven in het rendement van jouw beurs. En deze is gemakkelijk te integreren in jouw beursaanpak.

 

Scanmodule

Je weet hoeveel beursbezoekers er op de beurs komen. Maar wil je weten hoeveel bezoekers er langs je stand zijn gelopen (Brand Awareness)? En wil je weten hoeveel bezoekers er op je stand zijn geweest (Interest). Expospaces installeert de scanmodule van VisitoRadar in de stand. Een simpel klein onopvallend kastje die de bewegingen van bezoekers registreert. Dat zorgt ervoor dat je inzicht krijgt in de volgende vragen:

  • Wat is het aantal bezoekers per uur op je stand?
  • Hoe lang blijven bezoekers op je stand?
  • Wanneer en hoe vaak komen bezoekers terug?
  • Op welke plek in de stand komen de meeste bezoekers?
  • Welke beursdeelname genereert de meeste interesse?

 

Net zoals Google Analytics

De tool biedt analysegegevens over bezoekersgedrag op en rond de beursstand. Het aantal beurs- en standbezoekers, hun verblijfsduur en het aandeel terugkerende bezoekers – precies zoals Google Analytics in online marketing. Alle data wordt inzichtelijk gemaakt door interactieve grafische afbeeldingen voor de totale beurs en in detail per dag.

Met deze tool is je beursdeelname net zo meetbaar en transparant als je online marketing. En het geeft de gelegenheid om op basis van data besluiten te nemen voor de optimalisatie van jouw live communicatie en volgende beursdeelname.

Meer weten over het meten van effect van beursdeelnames? Onze specialisten vertellen er graag veel meer over! Neem contact met ze op!

Wil je inspiratie op het gebied van stands en brand activations? Bekijk hier stands en activaties!

Recommended Posts