Gewoon zomaar op een beurs gaan staan zonder een duidelijk doel, dat gaat weinig opleveren! Formuleer goede beursdoelstellingen, zet een geweldig standconcept neer en krijg de beste resultaten!

Voordat je daadwerkelijk kunt starten met het voorbereiden van je volgende beursdeelname is het noodzakelijk om eerst te zorgen voor goede beursdoelstellingen. Met goede doelstellingen vergroot je de kans op succes!

Voordeel 1: beursdoelstellingen zorgen voor meer rendement

De belangrijkste reden om te focussen en heldere doelen te formuleren is dat het je rendement verbetert. Het deelnemen aan beurzen betekent vaak investeren van veel effort. Met een duidelijke set meetbare beursdoelstellingen zorg je ervoor dat je het beste rendement uit je beurs haalt.

 

Voordeel 2: beursdoelstellingen geven richting

Zoals Malcolm Forbes ooit zei: “Als je niet weet wat je wilt doen, is het moeilijker om het te doen.” Zonder een duidelijk en meetbaar doel weet je niet wanneer je iets hebt bereikt, dus je weet niet wat werkt en wat niet werkt.

 

Voordeel 3: beursdoelstellingen zorgen voor prioriteiten

Zonder echte doelstellingen weet je niet waar je je op moet richten tijdens de beurs. Hierdoor komt je standteam te spartelen omdat ze niet weten wat te ze moeten doen of wat de prioriteiten zijn. Als je specifieke doelen voor je team maakt, hebben ze ingebouwde motivatie en richting die hen helpt om tijdens het evenement gefocust te blijven.

Voor beurzen zijn doelen meestal gericht op de volgende onderwerpen:

Leadgeneratie: het binnenhalen van nieuwe gekwalificeerde leads.

Awareness: naamsbekendheid of het vergroten van kennis

Netwerken: het leggen van nieuwe contacten, het vinden van investeerders of het werven van nieuw personeel

Vijf essentiële tips voor goede beursdoelstellingen:

 

  1. Maak keuzes

Meerdere grote doelen hebben is zeker niet altijd beter. Als je te veel doelen formuleert, is het onwaarschijnlijk dat je de tijd en de middelen hebt om ze te halen. Het is beter om keuzes te maken; bijvoorbeeld leadgeneratie OF brandawareness OF een productlancering, in plaats van alle drie tegelijk.

 

  1. Stel je doelen in lijn met het marketingplan

Wat je beursdoelstellingen ook zijn, ze moeten in lijn zijn met je marketingplan. Het is daarom aan te raden je doelen te formuleren in samenspraak met het management en de marketingteams. Op deze manier zorg je ervoor dat je beursplannen worden geïntegreerd in alle marketinginspanningen.

 

  1. Borduur voort op succes uit het verleden

Het is handig als elk nieuw doel dat je formuleert, voortborduurt op een eerder resultaat. Stel bijvoorbeeld  als doel om 15% of 20% meer nieuwe leads te scoren op dezelfde beurs als vorig jaar. Als je voor het eerst naar een beurs gaat en dus  geen eerdere cijfers hebt om op terug te vallen, kijk dan wat anderen in je branche deden om een ​​idee te krijgen. Werken met een professionele standbouwer helpt natuurlijk ook.

 

  1. Zorg voor S.M.A.R.T. beursdoestellingen:

Alle succesvolle beursdeelnames beginnen met een gedetailleerd plan en een aantal goed gedefinieerde doelen. Wat maakt doelen ‘goed gedefinieerd’? Zorg ervoor dat ook jouw doelstellingen S.M.A.R.T. zijn.

S pecifiek

M eetbaar

A cceptabel

R ealistisch

T ijdgebonden

 

  1. Gebruik harde cijfers

Doelen werken het beste wanneer ze goed zijn gedefinieerd, dus het is goed om zoveel mogelijk harde cijfers te gebruiken. Als je bijvoorbeeld nieuwe klanten wil aantrekken, kwantificeer dan de belangrijke parameters, zoals het aantal leads en de waarde van die leads.

Kijk ook naar de verwachte bezoekersaantallen. Dit kan je helpen meer realistische doelen te stellen. Deze cijfers zijn vaak verkrijgbaar bij de beursorganisatie.

Doelstellingen leuk! Maar hoe weet je of je ze gehaald hebt?

Het is gemakkelijk om te zien hoeveel leads je hebt gegenereerd op een beurs of hoeveel de orderwaarde is gestegen in een bepaalde periode.

Het is echter moeilijker om zoiets als ‘naamsbekendheid’ te kwantificeren en te meten. Dit gaat natuurlijk ook veel verder dan alleen een beurs. In zo’n geval is het vaak handiger om onderliggende doelen te meten, zoals bijvoorbeeld het vastleggen van e-mailadressen of aantal bezoekers op de stand.

Er is ook een aantal handige tools voor het meten van beursresultaat, zoals bijvoorbeeld registratie-apps of visitor radar. Kijk naar de mogelijkheden van expo analytics.

Formuleer goede doelen, zet een geweldig standconcept neer en krijg de beste resultaten!

Wil jij alles weten over het formuleren van de beste beursdoelstellingen en meer rendement halen? Neem dan contact met ons op!

Wil je inspiratie op het gebied van stands en brand activations? Bekijk hier stands en activaties!

Recommended Posts