Eén van de vele dingen die je als exposant moet regelen is het kiezen van de juiste meubels voor jouw stand. Dat lijkt op het eerste gezicht niet zo ingewikkeld maar er komt toch het één en ander bij kijken!

Lees hier 5 dilemma’s bij de keuze van standmeubilair:

1 – Spartaans versus comfortabel

De keuze van het meubilair hangt in grote mate af van je beursdoelstelling! Wil je veel en korte gesprekken voeren om zoveel mogelijk leads te spreken? Kies dan voor actief meubilair (sta-tafels, barkrukken, niet té comfortabel). Wil je juist uitgebreid en lang met bezoekers praten? Plaats dan een heerlijke, zachte, comfortable hangbank in je stand. Dan gaan die bezoekers nooit meer weg!

 

2 – Groot versus klein

Teveel of te grote meubels kunnen de flow in jouw stand verstoren. Zorg ervoor dat je stand niet te vol is en dat bezoekers zich probleemloos kunnen bewegen in jouw stand! Plaats daarom bijvoorbeeld ook geen grote meubels aan de rand van de stand. Denk ook na over de handling en de logistieke kosten bij de keuze van je meubilair. Kiezen voor handzaam (inklapbaar, stapelbaar, klein, licht) meubilair kan om die reden een slimme keuze zijn.

 

3 – Functioneel versus design

Iedereen wil natuurlijk de mooiste stand en indruk maken op de bezoekers. Helaas gaan design en mode niet altijd samen met functionaliteit. Een prachtige design stoel die na 30 seconden al zorgt voor rugpijn kan niet de bedoeling zijn. Zoek bij het kiezen van meubels de juiste balans. Niet alleen voor de bezoekers, maar ook voor de standbemanning die vaak 3 tot 5 dagen op de stand zijn, is enige functionaliteit geen overbodige luxe!

 

4 – Duur versus goedkoop

Meubilair bepaalt voor een deel de uitstraling van je stand. Ga je voor een te goedkope variant, dan loop je het risico dat jouw type tafel en stoel in veel andere stands ook te vinden zijn. Weinig onderscheidend vermogen! Bovendien heb je een grotere kans op beschadigd, veel gebruikt, meubilair. Niet iets waar jij je merk aan wil verbinden.

 

5 – Huur versus koop

Ga je regelmatig als exposant naar een beurs? Dan kan het rendabel zijn om meubels te kopen en op al je beurzen in te zetten. Zorg er dan wel voor dat je meubels goed worden verpakt tijdens transport en opslag, zodat ze niet kunnen beschadigen. Huurmeubels worden, afhankelijk van het verhuurbedrijf, over het algemeen goed verpakt en behandeld. Met huurmeubilair ben je ook flexibeler, je kunt per beurs kiezen.

Natuurlijk hoef je het allemaal niet zelf te verzinnen. Het team van jouw standbouwer helpt je graag en komt met goede voorstellen. Dat is in ieder geval wel de werkwijze van expospaces! Meer weten? Lees dan hier verder.

Wil jij alles weten over de beste inrichting van jouw volgende stand? Neem dan contact met ons op!

Wil je inspiratie op het gebied van stands en brand activations? Bekijk hier stands en activaties!

Recommended Posts