Bouw aan je merk door het bouwen van stands met impact. Deelnemen aan een beurs is een perfecte mogelijkheid om te bouwen aan jouw merk; bezoekers lopen letterlijk jouw merk binnen! Een goede stand is belangrijk voor de ondersteuning van het succes van jouw team op de beurs. Hoe zorg je ervoor dat je succes hebt en de juiste doelgroep bereikt? Hoe trek je de aandacht van de juiste bezoekers?

Iedere exposant wil de juiste indruk maken tijdens een beurs. Die eerste indruk is belangrijk om de aandacht net lang genoeg vast te houden om hen aan te kunnen spreken. Door exposanten wordt helaas niet altijd het optimale rendement uit een beursdeelname gehaald en dat kan eenvoudig beter!

Hier volgen vijf handige tips om een beursstand optimaal in te zetten!

Val met de deur in huis

Wat je doet moet in één oogopslag duidelijk zijn voor iedere voorbijganger. Geen vage omschrijvingen, maar val met de deur in huis. Zorg voor een eenduidige communicatieboodschap, bij voorkeur één. Een opvallende presentatie waarbij je de gewenste boodschap krachtig meegeeft is een sterke troef.

Ontwerp met de doelstelling als uitgangspunt

Het ontwerp van de stand staat in dienst van de doelstelling die je op de beurs hebt. Wil je veel leads genereren? Zorg er dan voor dat je stand open en uitnodigend is. Bovendien is het dan belangrijk dat er een duidelijk en soepel proces is vanaf eerste contact tot adequate registratie. Dit betekent voor het ontwerp actieve meubels (zoals bijvoorbeeld sta-tafels). Is hospitality jouw belangrijkste doelstelling? Dan ziet de stand er heel anders uit; goede catering, heerlijke fauteuils en een gastvrije, warme sfeer. Zo zijn er voor elke doelstelling ontwerp-elementen die bijdragen aan het behalen van jouw doel.

Beleving

Zorg voor een beleving. Zet de stand in de spotlights door middel van (LED)verlichting en zorg voor een wow-moment door bijvoorbeeld het inzetten van bewegend beeld (video, animatie). Denk na over wat je de bezoeker wil laten onthouden van jouw bedrijf.

Train je team

En hoe zorg je ervoor dat je de juiste mensen in je stand krijgt? Je doelgroep loopt op deze beurs! Haal ze uit het gangpad door middel van enkele slimme vragen, door het kaf van het koren te scheiden creëer je echt new-business. Geef je team duidelijke instructies, spelregels en doelstellingen mee. Train je bemanning in slimme openingszinnen en gesprekstechnieken.

Verdubbel je resultaat!

Een beursdeelname is een kostbare aangelegenheid die rendement moet opleveren. Zorg voor een slim registratiesysteem om gemaakte contacten direct vast te leggen zodat ook de follow-up goed gedaan kan worden. Met haalbare en reële doelstellingen kan je elke dag gericht evalueren. En bijsturen! Onze ervaring is dat je op deze manier het concrete resultaat van de beursdeelname kunt verdubbelen ten opzichte van de vorige keer dat jullie op deze beurs stonden!

Gastvrijheid

Zorg ervoor dat jouw bezoekers zich op hun gemak voelen. Dat er genoeg bewegingsruimte is voor bezoekers en de juiste setting voor interactie. Bezoekers moeten zich comfortabel voelen en genoeg ruimte hebben om een activiteit uit te kunnen voeren. Let er wel op dat het niet altijd de bedoeling is om lange gesprekken te voeren. Bij 9 van de 10 beurzen is het beter om na een kort inventarisatie-gesprek op de beurs een afspraak te maken. Zo kun je na de beurs elkaar weer zien om het verder te bespreken en concreet te maken.

Actie!

Opvallen in de massa, dat is je doel. Door actie te creëren komt een stand tot leven. Beweging trekt aandacht, organiseer een (paar) keer per dag een seminar, act, flashmob, signeersessie of borrel. De mogelijkheden zijn eindeloos. Een dergelijk element met “stopkracht” mag niet ontbreken! Een actie werkt het beste als er een link is met de beursdoelstelling en de communicatie-boodschap.

Meer weten over de verschillende mogelijkheden in beursstands en voorbereiding voor een beursdeelname? Neem contact op met ons, we helpen je graag verder!

Of lees de volgende artikelen!

Mixed Reality

Een award winning case

Creëer blijvende herinneringen

Wil jij alles weten over “aandacht trekken” op beurzen en meer? Neem dan contact met ons op!

Wil je inspiratie op het gebied van stands en brand activations? Bekijk hier stands en activaties!

Recommended Posts