5 tips over het gebruik van social media tijdens de beurs

Als exposant is het optimaal gebruik maken van social media een geweldige manier om extra publiciteit te creëren. Het is een krachtig marketinginstrument om te verbinden met bestaande én nieuwe klanten, bezoekers van de beurs maar ook daarbuiten.

In dit artikel nemen we je mee langs de 5 belangrijkste social media to do’s voor, tijdens en na een beurs om jouw beursdeelname nog succesvoller te maken.

Voorafgaand aan de beurs

 

  1. Jouw doelgroep bereiken

Er zijn veel mogelijkheden in het gebruik van social media platforms. In Nederland zijn Facebook, LinkedIn, Youtube, Google+, Instagram en Snapchat de meest gebruikte media, met elk een eigen doel en doelgroep. Door je doelgroep duidelijk voor ogen te hebben kun je gerichter te werk gaan op dát platform waar jouw doelgroep actief is.

  1. Jouw doelstelling in kaart brengen

Bedenk vooraf wat je wilt bereiken met je beursdeelname en op welke termijn. Een nieuw product of dienst presenteren doe je het beste door visuele content te creëren. Een mooie video maak je tegenwoordig al vrij simpel met je telefoon, foto’s met een prikkelende tekst deel je in een paar minuten met een groot aantal klanten. Door een mooie winactie of prijsvraag te bedenken vergroot je eenvoudig je zichtbaarheid en creëer je extra aandacht. Deze visuele content zal niet alleen je beursbezoekers bereiken, maar alle social media gebruikers op het gekozen platform.

 

Tijdens de beurs

 

  1. Platforms inzetten

Nadat je je doelgroep en doelstelling in kaart gebracht hebt, kun je social media updates klaarzetten en uitzenden tijdens de beurs. Denk aan een aantal kleine blogs, een live stream of korte video’s. Vergeet niet om in de geplaatste berichten altijd een link toe te voegen naar jouw site. Door regelmatig updates te plaatsen met een link kun je via ‘clicks’ extra traffic op de je website genereren. Inkomende links zijn een erg belangrijke factor bij zoekmachine marketing (SEO)!

 

Na de beurs

 

  1. Ontwikkelingen delen

Blijf contact houden met je bezoekers en klanten door foto’s en interessante gesprekken die je met ze gevoerd hebt, te delen via een blog of door middel van een post op Instagram of Facebook. Je kunt hem of haar taggen in het bericht en het daarmee nog persoonlijker maken. Via Linkedin stuur je privé een bedankje, hiermee geef je je mogelijk nieuwe klant net dat extra beetje aandacht en een opening naar een nieuwe samenwerking.

 

  1. Inzicht in jouw klant

Door de social media kanalen die jij gekozen hebt te monitoren (voor, tijdens en na je deelname) krijg je een beter inzicht in de wensen van jouw klant. Hoewel veel social media platforms gratis zijn, vergt het wel tijd en energie om de feedback te analyseren. De ontwikkeling kost tijd en het resultaat zal even op zich laten wachten, maar laat je er niet door afschrikken. De input is enorm bruikbaar voor het innoveren van je diensten en/of producten.

 

Meer lezen over tips en tricks voor een succesvolle beursdeelname? Lees dan ook de volgende artikelen;

Mixed Reality

Een award winning case

Creëer blijvende herinneringen

Wil jij alles weten over social media op beurzen en meer? Neem dan contact met ons op!

Wil je inspiratie op het gebied van stands en brand activations? Bekijk hier stands en activaties!

Recommended Posts