beurzen

Wist je dat 46% van de beslissers die op een beurs rondlopen tijdens de beurs beslissen wat en waar ze een volgend product of dienst zullen aanschaffen? Alleen dat al is een goede reden om goed na te denken over de indruk die je maakt als deelnemer aan een beurs. Om boven je concurrenten te kunnen uitstijgen hebben we 8 tips op een rij gezet.

 

Investeer in goede displays en standmaterialen

Als je gaat voor een stand met op maat gemaakte materialen (in de huisstijl kleuren en voorzien van logo’s), maak je een professionele indruk. Dit is een van de beste manieren om je merkbeleving te vergroten.

Stuur je beste mensen

Zet je meest charismatische en best geïnformeerde mensen op de stand om je effectiviteit te maximaliseren.

Dit klinkt heel logisch, maar veel bedrijven doen dit vaak niet en sturen juist hun minder ervaren mensen naar een beurs. Een gerichte beurstraining voor de stand bemanning helpt hierbij enorm en zal je resultaat doen verbeteren.

Oefen je pitch

In de aanloop naar de beurs is het handig om je verhaal in de praktijk te oefenen, op te schrijven en te delen met het beursteam. Wanneer de stand crew vooraf een script heeft gekregen over de producten, een overzicht van veel gestelde vragen en de productdemo’s hebben geoefend zullen ze vol vertrouwen zijn en de gewenste boodschap beter overbrengen.

Regel een leuke giveaway

Giveaways verleiden bezoekers om je hun contactgegevens te geven. Het genereert ook traffic naar je stand. En dat wekt weer meer interesse op bij andere bezoekers; een drukke stand trekt de aandacht van voorbijgangers.

Goede giveaways genereren ook traffic naar je stand. En dat wekt weer meer interesse op bij andere bezoekers; een drukke stand trekt de aandacht van voorbijgangers.

Zorg ervoor dat men zich welkom voelt op je stand

Bezoekers zijn vaak vermoeid als ze een tijd op de beurs rondlopen. Door bijvoorbeeld de stand te voorzien van een lounge ruimte, zal je mensen trekken die even een korte pauze willen en willen uitrusten.

Wanneer deze mensen eenmaal comfortabel in je stand zitten, zullen ze meer opnemen van hetgeen er in je stand gecommuniceerd wordt en zullen ze weer weggaan met een positief gevoel over je merk. Houd er wel rekening mee dat je op deze manier minder doorloop in je stand hebt dan je misschien zou willen. Wil je meer doorloop in je stand, kies dan bijvoorbeeld voor statafels. Bezoekers zullen dan minder lang blijven hangen en plaatsmaken voor de volgende.

Hou je stand open en toegankelijk

Een beginnersfout bij het inrichten van een stand is het volbouwen van de ruimte met spullen. Het gevolg is dat bezoekers ervan weerhouden worden om in je stand te komen. Een tafel, een balie, of een display met producten aan het gangpad zorgt vaak voor een barrière en dus een knelpunt. Zorg ervoor dat je genoeg doorgangen hebt om bezoekers binnen te kunnen verwelkomen.

Onderschat het belang van goede verlichting niet

Je hebt het vast wel eens meegemaakt dat je wegliep bij een beursstand omdat je de productdemo niet eens kon zien. Dan ken je dus de grote gevolgen van slechte verlichting. Zorg ervoor dat je product het beste tot zijn recht komt en kies voor betaalbare en heldere LED verlichting. Gebruik deze om je stand uit te lichten en om je producten in de schijnwerpers te zetten.

Post reminders op social media

Het is voor de hand liggend om social media te vergeten als je op een beurs staat. Je hebt immers al je focus op de bezoekers op de beursvloer. Toch kun je nog meer gerichte traffic genereren naar je stand door het plaatsen van tweets met bijvoorbeeld de beurs hashtags, het delen van demo video’s, het plaatsen van reminders en het aankondigen van leuke acties op de stand via je sociale kanalen.

Deelnemen aan beurzen is altijd erg intensief. Maar een goede voorbereiding beloont je met succesvolle leadsgeneratie en sales tijdens de beurs. Gun jezelf en je team de tijd om deze 8 tips uit te voeren voor je volgende beurs. Je zult beloond worden met positieve pers!

Recommended Posts