beurzen

Als je op een beurs staat, is het de kunst om in contact te komen met de juiste bezoekers. Het is zonde als je een groot deel van je kostbare beurstijd verspeeld door gesprekken met mensen die niet in je doelgroep vallen. Je kunt dit voorkomen door te kiezen voor een beursstrategie met een haakje. Hieronder een 4 tal tips hoe je met dit haakje je rendement kunt verhogen:

Plan

Zoals met veel dingen begint het met een goed plan. Je kunt hiervoor het format van een communicatieplan gebruiken. Je wordt hierdoor gedwongen goed na te denken over doelgroepen, doelstellingen en propositie. De drie belangrijkste items voor een goed communicatieconcept!

Activatie

Een concept voor een beurs heeft specifieke uitdagingen en voordelen. Door het “live” karakter van een beurs heb je de kans een onvergetelijke indruk te maken. Je kunt de bezoeker iets laten ervaren zodat hij jouw merk niet snel meer vergeet. Maar wat is het haakje dat jou brengt naar de juiste bezoeker? Dat is de grote vraag bij een goede activatie. Waar wordt je doelgroep door getriggerd? Wat houdt hem/haar bezig? En wat betekent jouw product of dienst daarvoor? De actie op een stand moet wel aansprekend zijn aangezien een gemiddelde bezoeker in enkele seconden beslist of hij doorloopt of stopt!

Tell me and I forget – Teach me and I remember – Involve me and I learn

Om de leads adequaat vast te leggen en ze later of zelfs realtime op te volgen, is het van belang dat er in de flow van de activatie een registratie-element zit.

Stand

De activatie werkt optimaal als de stand goed aansluit op het concept en de “taal spreekt” van de doelgroep. Uw stand moet de potentiele bezoeker in “het hart” raken. Uw boodschap moet beklijven! De stand bestaat uit onderdelen die ondersteunend zijn aan het concept, zoals bijvoorbeeld de routing, visuals, meubilair, berging, techniek, apparatuur en give aways.

Standbemanning

Door gebruik te maken van een goed haakje om jouw doelgroep te triggeren, zorgt u ervoor dat het laagdrempeliger, leuker en een stuk eenvoudiger is voor uw stand bemanning de potentiele bezoeker aan te spreken. Bij een goed concept kom je laagdrempeliger in gesprek met (de juiste) bezoekers. En dat zorgt er weer voor dat je veel meer uit je beurs zult halen. Kortom, meer rendement en leads!

Voorbeeld:

Voor een farmaceut die als exposant deelnam aan een medisch congres hebben we het volgende concept met haakje uitgewerkt.

Plan – Voor deze pharmaceut was het belangrijk om in contact te komen met specialisten in hun vakgebied. Men wilde een dialoog met ze aangaan over schizofrenie en de behandeling daarvan met hun medicijn.

Activatie – Als concept hebben we een 3D patiënt experience gemaakt. Met de Oculus Rift bril konden artsen daadwerkelijk ervaren hoe het is om met schizofrenie te moeten leven. Een ervaring uit het alledaagse leven van een patiënt met schizofrenie waarin van alles op de patiënt af komt. Geluid en beeld, nagebootst alsof je schizofrenie hebt. Na afloop van de film kon men via een registratie op een iPad aangeven of men meer interesse heeft. Voor de specialisten een goede manier om zich nog beter te kunnen verplaatsen in hun patiënten.

Stand – In de stand stond een demonstratie display met twee Oculus Rift brillen waar men de doelgroep, de specialist, een ervaring liet beleven. Om stopping power te creëren kon de voorbij lopende bezoeker meekijken op twee grote TV monitoren. Voor Lundbeck een extra en andere manier om in contact te komen met hun doelgroep.

Standbemanning – De standbemanning had met dit concept een prima haakje om specialisten aan te spreken in het gangpad. En om vervolgens een inhoudelijk gesprek te voeren met een bruggetje naar het medicijn.

Recommended Posts